Turku |

Jokisen Eväät norjalaisomistukseen

Raisiossa toimiva kalakauppa Jokisen Eväät Oy:n osake-enemmistö on myyty Norjaan. Lohitalo Leroy Seafood ostaa 51 prosenttia raisiolaisyrityksestä. Myös Salmela-Yhtiöt on ostanut samassa yhteydessä kymmenen prosentin osuuden yrityksestä.

Lohifileitä.
Valtaosa Suomessa syötävästä lohesta on norjalaista. Kuva: Yle

Jokisen Eväiden omistaja Kimmo Jokisen mukaan lohen hinta on Suomessa painunut niin alas, että kannattavan toiminnan ylläpitäminen on tullut hyvin vaikeaksi.

Ostaja Leroy Seafood on Norjan toiseksi suurin lohitalo.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Turku

Pääuutiset

Kulttuuri

Suomen suurimmat rockfestivaalit eivät ole enää rock – räppärit valtasivat lavat 2000-luvulla

Musiikkipiireissä on puhuttu jo pitkään mutu-tuntumalta, että Suomen suurimpien rockfestivaalien ohjelmistoissa rockin osuus on hiipunut. Varsinaista näyttöä ei kuitenkaan ole ollut. Nyt on. Yle Uutiset kävi läpi kolmen suurimman festivaalin kaikki esiintyjät 2000-luvulta. Tulokset kertovat, että rockin määrä festivaaleilla on vähentynyt huomattavasti. Tänä vuonna hip hop -esiintyjiä on jo enemmän kuin rock-bändejä.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä