Turku |

Jokisen Eväät norjalaisomistukseen

Raisiossa toimiva kalakauppa Jokisen Eväät Oy:n osake-enemmistö on myyty Norjaan. Lohitalo Leroy Seafood ostaa 51 prosenttia raisiolaisyrityksestä. Myös Salmela-Yhtiöt on ostanut samassa yhteydessä kymmenen prosentin osuuden yrityksestä.

Lohifileitä.
Valtaosa Suomessa syötävästä lohesta on norjalaista. Kuva: YLE

Jokisen Eväiden omistaja Kimmo Jokisen mukaan lohen hinta on Suomessa painunut niin alas, että kannattavan toiminnan ylläpitäminen on tullut hyvin vaikeaksi.

Ostaja Leroy Seafood on Norjan toiseksi suurin lohitalo.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Turku

Pääuutiset

Kotimaa 18

Suurin osa lukioista vaatii tai suosittelee omaa kannettavaa – katso kuntasi lukion tilanne

Nuori mies käyttää tablettitietokonetta.

Suurin osa lukioista suosittelee tai jopa vaatii opiskelijoitaan hankkimaan oman kannettavan tietokoneen opintoja varten. Yle Uutiset kysyi asiaa lähes kolmelta sadalta lukiolta. Osassa lukioista kaikille opiskelijoille kustannetaan koneet omiksi, kun taas suurin osa lukiolaisista joutuu maksamaan sen omasta rahapussista. Osa ylioppilaskirjoituksista tehdään sähköisesti jo kahden vuoden päästä.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä