Talous |

Jukka Laaksonen vaihtoi Stukista Venäjälle

Säteilyturvakeskuksen entinen pääjohtaja Jukka Laaksonen siirtyy Venäjän ydinenergialaitoksen Rosatomin palkkalistoille. Laaksosen tilalle Stukin johtoon astui seuraaja keskiviikkona.

Laaksonen jäi eläkkeelle Stukista tammikuun lopussa.

Rosatom kertoo verkkosivuillaan, että Laaksosesta tulee Rosatom Overseas -yksikön varajohtaja. Yksikkö lobbaa Venäjän ydinvoimateknologiaa ulkomailla. Rosatom on Venäjän valtion omistama ydinvoimakonserni.

- Odotan uudelta tehtävältäni hyviä mahdollisuuksia käyttää hyödyksi aiempaa kokemustani, ja annan panokseni yhteiseen tehtäväämme eli atomienergian turvalliseen käyttöön eri puolilla maailmaa, Laaksonen sanoo tiedotteessa.

Ensimmäisenä nimityksestä uutisoi Helsingin Sanomat.

Säteilyturvakeskus kertoi keskiviikkona, että seuraavan 7-vuotiskauden pääjohtajan tehtävissä toimii Tero Varjoranta. Laaksonen aloitti Stukissa jo vuonna 1974 ja oli pääjohtajana 15 vuotta.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Kotimaa

Onko naapurisi hyvätuloisempi ja paremmin koulutettu kuin sinä? Tarkista tulokoneesta

Suomen hyvätuloisimmilla postinumeroalueilla asuu kaikkein koulutetuinta väkeä, selviää Ylen tulokoneesta. Suomessa on myös kymmeniä alueita, joilla ei asu yhtään maisteria saati tohtoria. Koneeseen on koottu jokaisen Suomen postinumeroalueen asukkaiden tulotiedot sekä koulutustiedot. Koneen avulla voit myös tarkastella, minkä verran asuinalueellasi asuu esimerkiksi työttömiä, opiskelijoita, työssäkäyviä tai eläkeläisiä.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä