Viihde |

Jukka Poika on musiikillisesti Espoosta

Jukka Poika saattaa ottaa sivuaskeleita, mutta palaa jälleen reggaen pariin. Uusi albumi julkaistaan huomenna keskiviikkona. Jukka Poika välttää mahtipontisuutta ja lukittuja mielipiteitä.

Video: Jukka Poika
Video
Jukka Poika aloitti 90-luvun lopussa Soul Captain Bandissa, lauloi Pläskistä vuonna 2007 ja nyt kaikuu radiosta Silkkii. Aamu-tv jututti reggaen taitajaa.

Silkkii ja sitten Älä tyri nyt -biisit ovat ennakkoraitoja Yhdestä puusta -levyltä. Radiosoitto on ollut taajaa, mutta Jukka Poika ei leuhki. Rahaa menee sukan varteen, koska seuraavana vuonna sitä ei ehkä tule.

- Koskaan ei ole hittitakeita. Pitää vaan tehdä parhaansa, hän sanoi Ylen Aamu-tv:n haastattelussa.

Vaatimattomuus kuuluu nimestä.

- Kun aikoinaan hahmottelin taiteilijanimiä, helposti tuli turhan mahtipontista yritelmää mieleen. Tästä ei voi sanoa, että olisi turhan mahtipontinen.

"En lukitse asioita niinkuin nuorempana"

Torniosta tielle lähteneen Jukka Pojan musiikillinen koti on Espoossa, missä nuori mies tapasi reggaen.

- Kaikenlaisia sivuaskeleita voi ottaa, mutta reggae pysyy syvimpänä ja vahvimpana juonteena. Se tuntuu omimmalta esittää.

Matkalla yhteiskuntakritiikki on pyöristynyt.

- En osaa olla kärkäs mielipiteissä. Olen kiinnostunut asioista senkin jälkeen, kun olen mielipiteen muodostanut. En lukitse asioita niin kuin nuorempana.

Silkkii-kappale tihkuu romanttista rakkautta.

- Yritin tehdä menneisyydessäkin romanttisia lauluja, mutta ei onnistunut niin hyvin kuin nykyään, Jukka Poika sanoo.

"Saisinko nyt syödä rauhassa?"

Vienti on nyt kovempaa kuin koskaan, Kankaanpäästä Helsinkiin.

Ylen aamu-tv:n haastattelussa yhdeksi haastavimmista keikkatilanteistaan Jukka Poika kuvaa Emma-gaalaa, joka oli hyvin hillitty.

- Yleisö oli siellä jossain kaukana. Edessä istui lähinnä ruokailevia seurueita. Monet näyttivät siltä, en tiedä ajattelivatko ikävästi, mutta näyttivät siltä, että saisinko nyt syödä rauhassa, minkä tietty ihan ymmärränkin.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Viihde

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä