Kotimaa |

Junaliikenteessä poikkeusolot – vuoroja peruttu ja harvennettu

Lähiliikenteessä Y-, E-, A- ja K-tunnuksella ajavat junat on peruttu kokonaan.

Aikataulu juna-asemalla
Kuva: Yle

VR on kertonut peruneensa useita lähi- ja kaukoliikenteen junia keliolosuhteiden takia. Vuorojen harventamisella pyritään välttämään täysi kaaos junaliikenteessä.

Lähiliikenteessä Y-, E-, A- ja K-tunnuksella ajavat junat on peruttu kokonaan. K-junat korvataan N-junilla, jotka ajavat puolen tunnin välein. VR:n pääradan junat R, H ja T ajetaan, lisäksi tunnuksettomat pysähtyvät Keravalla ja Tikkurilassa. Kehäradalla liikennöivät I- ja P-junat 20 minuutin vuorovälillä. Rantaradalla ajetaan L-, S- ja U-junat.

Kaukoliikenteessä useita IC-vuoroja Helsingin ja Tampereen välillä on peruttu, samoin joitakin vuoroja Helsingin ja Turun välillä.

Tiedot junaliikenteen poikkeuksista päivitetään VR:n ja HSL:n nettisivuille.

"Kaikki hyvin, kun ennakoi"

Helsingin rautatieasemalla kello 7 tilanne oli rauhallinen. Toimittajamme Laura Savolainen kertoi, että haastatellut matkustajat olivat päässeet perille busseilla ja lähijunillakin, kun olivat osanneet varautua.

– Bussit ovat kulkeneet aikataulussa, matkustajat ovat kertoneet, Savolainen sanoi.

Aikataulunäytöt rautatieasemalla eivät sen sijaan ole ajan tasalla, sillä niiden mukaan esimerkiksi K-junat kulkevat.

Asemalla haastateltu pitäjänmäkeläinen Raimo Lahti oli osannut ennakoida matkanteon vaikeudet.

– Olin ennakoinut tämän jutun, lähdin puolin tuntia aiemmin kuin normaalisti. Tähän asti kaikki hyvin, kun ennakoi, Lahti sanoo.

"Vaihteet tukkeutuvat"

– Kokemuksen perusteella tiedetään, että Helsingin alueen vaihteet tukkeutuvat lumesta eikä niitä pystytä pitämään auki, VR:n operaatiokeskuksen johtaja Ari Vanhanen kertoi maanantaina.

Vuorojen harventamissuunnitelmista on Vanhasen mukaan hyviä kokemuksia aiemmilta vuosilta. Muutakaan vaihtoehtoa hän ei tilanteessa näe.

– Tällaiset sääolosuhteet ovat ylivoimaisia lähes kaikille liikennemuodoille ja silloin täyttä tarjontaa ei pystytä hoitamaan. Jos olisi jokin ihmelääke, se olisi varmasti jo käytetty.

Huonot keliolosuhteet jatkuvat todennäköisesti myös keskiviikkona.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä