Talous |

Jungner ei hae jatkokautta

SDP:n puoluesihteeri, kansanedustaja Mikael Jungner ei aio hakea jatkokautta puoluesihteerin tehtävässä. Hän ei näe jatkoa mahdolliseksi, koska puolueen presidenttiehdokas Paavo Lipponen ei menestynyt presidentinvaaleissa riittävän hyvin.

Video: Vakavailmeinen Mikael Jungner, etualalla valokuvaaja tutkii kameraansa.
Video
SDP:n puoluesihteeri vaihtuu presidentinvaalien murskatappion takia. Puoluesihteeri Mikael Jungner ei aio hakea jatkokautta keväällä pidettävässä puoluekokouksessa. Jungner perustelee luopumistaan Paavo Lipposen surkealla tuloksella presidentinvaaleissa.

Jungner ilmoitti jo ennen vaaleja jättävänsä tehtävänsä ensi kevään puoluekokouksessa, jos Paavo Lipponen ei pärjää presidentinvaaleissa gallup-lukuja merkittävästi paremmin.

Jungner sanoi, ettei hänellä ollut tämän lupauksen ja Lipposen 6,7 prosentin kannatuksen jälkeen muuta vaihtoehtoa kuin luopua. Hänen mielestään Lipposen kannatus nousi gallup-luvuista selkeästi, muttei merkittävästi. Hänen mukaansa kyseessä oli kuitenkin rökäletappio.

Jungner sanoi, että luopumisessa on kyse uskottavuudesta, luotettavuudesta ja sanojen pitämisestä. Hän vakuutti, että intoa ja tarmoa olisi kyllä riittänyt toisellekin kaudelle.

SDP:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen mukaan Jungner teki puoluesihteerinä hyvää työtä. Urpilainen odottaa, että huomisen torstain puoluevaltuuston ja eduskuntaryhmän yhteiskokouksen jälkeen SDP:n suuntaa jo kuntavaaleihin. Urpilainen sanoo keskustelleensa Jungnerin kanssa ennen eropäätöksen julkistamista.

Vetositteko Jungneria jatkamaan?

- Me käytiin hyvä keskustelu, mutta arvostan hänen ratkaisuaan. Olen lähtökohtaisesti samaa mieltä siitä, että jos jotain on luvannut, siitä lupauksesta täytyy pitää kiinni, Urpilainen sanoo.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä