Keski-Suomi

Jyväskylän yliopiston tutkintotavoitteet nousivat

Jyväskylän yliopistosta on lähivuosina mahdollisuus valmistua entistä enemmän maistereita ja tohtoreita. Jyväskylän yliopisto ja opetus- ja kulttuuriministeriö ovat sopineet, että Jyväskylän yliopiston kaikki koulutuksen tavoitteet nousevat vuosiksi 2013-2016.

Jyväskylän yliopiston päärakennus
Jyväskylän yliopiston päärakennus. Kuva: YLE / Sanna Pirkkalainen

Maisterin- ja tohtorintutkintojen lisäksi uudet, isommat kiintiöt koskevat myös kandidaatintutkintoja. Viime vuonna Jyväskylän yliopistosta valmistui ennätysmäärä tohtoreita, yli 160. Tällä hetkellä yliopiston tavoitteena on kouluttaa noin 130 tohtoria ja vajaat 1500 maisteria vuodessa.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Keski-Suomi

Pääuutiset

Ulkomaat

Helsingin Etyk 1975: Kommunismi kärsi tappion, Kekkosta jännitti kovasti

”Rautaesirippua oli tarkoitus raottaa, ei repäistä auki”, sanoo diplomaatti Jaakko Iloniemi Etykin huippukokouksesta. Mutta toisin kävi. Neuvostoliitto teki länsimaille myönnytyksiä, jotka myöhemmin kävivät sille kalliiksi. Presidentti Urho Kekkonen oli jämäkkä puheenjohtaja, mutta sisäpiirin mukaan hänen roolinsa oli vähäisempi kuin aikoinaan hehkutettiin. Ety-kokouksesta on tänä kesänä kulunut 40 vuotta.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä