Vaalit |

Kääriäinen ei pyri presidenttiehdokkaaksi

Kansanedustaja Seppo Kääriäinen ei aio pyrkiä keskustan presidenttiehdokkaaksi. Hän kertoo harkinneensa asiaa, mutta päätöksen olleen lopulta selvä. Kääriäinen kertoi asiasta ensimmäisenä Suomenmaan Verkkoapilan kolumnissaan.

Kääriäinen kertoo YLE Savolle tarkkailleensa keskustan sisäistä tilannetta.

- Olen tullut siihen realistiseen johtopäätökseen, että kannatusta ei olisi siinä määrin, että olisi mieltä lähteä kilpailuun.

Kääriäinen kirjoittaa Verkkoapilan kolumnissaan, ettei hänellä ole "pyrkyä eikä nostetta ehdokkuuteen". Hän sanoo, että presidenttikisaan lähtevän pitää olla vakavasti otettava ja laajasti arvostettu puoluekannasta riippumatta.

Kääriäinen katsoo myös, että presidenttiehdokkuus on otettava vakavasti, sillä hän uskoo presidentin merkittävään asemaan ulko- ja turvallisuuspolitiikassa.

Keskustan presidenttikilpaan on ilmoittautunut tähän mennessä vain Paavo Väyrynen. Lisäksi kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila sanoo harkitsevansa asiaa ja EU-komissaari Olli Rehnin päätöstä presidenttiehdokkuudesta odotellaan vielä.

Puolueen puheenjohtaja Mari Kiviniemi on sanonut, ettei lähde ehdokkaaksi. Myöskään entinen pääministeri Anneli Jäätteenmäki ei ole toistaiseksi nostanut esiin ehdokkuutta.Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä