Rovaniemi |

Kahdeksan ulkoministeriä Lappiin

Ulkoministeri Alexander Stubb (kok) tuo eurooppalaisia kollegoitaan Lappiin Saariselälle 12.-14. maaliskuuta. Lappi-seminaariin osallistuu muun muassa EU:n ulkoministeri Catherine Ashton. Epäviralliseen tapaamiseen osallistuvat myös Ranskan, Italian, Espanjan, Ruotsin, Viron ja Turkin ulkoministerit.

Inari

Ministerit käyvät viikonlopun aikana EU:n ulkoministerin Catherine Ashtonin alustuksen pohjalta keskusteluja EU:n roolin vahvistamisesta maailmanpolitiikassa.

Toisena pääaiheena on unionin naapuruuspolitiikka. Osallistujilla ja heidän mukanaan saapuvilla perheenjäsenillä on lisäksi mahdollisuus tutustua Lapin luontoon ja keväiseen Saariselkään.

EU:n uusi korkea edustaja Catherine Ashton tulee Suomeen ensimmäistä kertaa.

Kommentoi aihetta (3 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • mie

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Keväiseen? Toivottavasti on vielä talvi! Tervetuloa!

 • kenen lompakolla

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Seuraavan kerran ruska-aikana?

 • Kalle

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  No mutta, nythän on mitä parhain aika, aurinko paistaa, Afganistanin vaalitkin menivät upeasti, saatiin lisää suomalaisia nuoria miehiä USA:n sotaan,... valtakunnassa kaikki hyvin ja onhan ulkosuomalaisen ulkoministerimmekin mukava pörrätä Lapin hangilla ja samalla voi kutsua kaikki vanhat työkaveritkin EU:n piiristä taas kerran mukaan. Voi esitellä, että tämmöisestä maasta olen syntyisin, en tosin kovin kauan asunut mutta kuitenkin, eikös kaverit olekkin upeaa. Niin ja tietenkin kaikki tämä veronmaksajan piikkiin.

Tuoreimmat aiheesta: Rovaniemi

Pääuutiset

Kotimaa

Hurja ennuste F-Securen Hyppöseltä: Tekoäly tekee ohjelmoijista työttömiä

Mikko Hyppönen.

Tekoäly on mullistanut työnteon tietoturvayhtiö F-Securella. Kaksitoista vuotta kehitetty tekoäly seuloo väsymättä haittaohjelmia. Ihmiset voivat keskittyä vaikeimpiin tehtäviin. Tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen uskoo, että vielä suurempi mullistus nähdään pian, kun tietokoneet alkavat kirjoittaa virheetöntä ohjelmakoodia. Yle tutustui tekoälyn käyttöön haittaohjelmien metsästyksessä, robotiikassa ja puheentunnistuksessa.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä