Kotimaa |

Kaikki Espanjan bussiturman yhdeksän uhria tiedossa

Espanjassa sattuneen bussiturman uhrien henkilöllisyydet ovat tiedossa. Linja-auto-onnettomuudessa kuoli yhdeksän ihmistä.

Keskusrikospoliisin rikosylikomisarion Göran Wennqvistin mukaan Espanjan poliisi on toimittanut nimilistan bussiturmassa kuolleista KRP:lle. Paikalliset viranomaiset ovat toimittaneet tiedot eteenpäin uhrien omaisille.

Nimilista saatiin koottua Wennqvistin mukaan sen perusteella, ketkä bussissa olleista suomalaisista ovat sairaaloissa tai palaamassa Suomeen ja keitä ei listalta löytynyt. Wennqvistin mukaan yksittäisten vainajien tunnistaminen on vielä kesken. Poliisi yrittää tunnistaa heidät dna:n, sormenjälkien tai hampaiden perusteella.

Ulkoministeriön mukaan onnettomuusbussissa oli 48 suomalaista, joista 46 oli Aurinkomatkojen matkustajia ja kaksi oppaita. Lisäksi bussissa oli espanjalainen kuljettaja.

Suomen Espanjan-suurlähetystön mukaan uhreista kahdeksan oli aikuisia ja yksi tyttölapsi. Kuolleista kuusi on naisia, kaksi miehiä ja yksi lapsi.

Yhden sairaalassaolijan tila kriittinen

Ulkoministeriön mukaan sairaalaan viedyistä 11 säästyi vammoitta, 17 sai lieviä vammoja, yhdeksän loukkaantui vaikeasti ja yhden tila on erittäin vakava. Vammoitta säästyneet on viety hotelliin.

- Tällä hetkellä yksi on kriittisessä tilassa tehohoidossa ja yksi pääsee pian kotiin. Loppujen 16 tila on vakava, mutta heillä ei ole hengenvaaraa, kertoo Malagan terveyspalvelujohtaja Maria Antigua Escalera.

SPR:n ryhmän vetäjän Päivi Muman mukaan toistakymmentä loukkaantunutta on yhä sairaalahoidossa. Osa loukkaantuneista päästettiin hotelleihinsa maanantain vastaisena yönä.

Kaikkia loukkaantuneita ei ole vieläkään tunnistettu. Muman mukaan epäselviä tapauksia on yhä muutama.

Espanjalainen bussinkuljettaja ja onnettomuuden aiheuttanut kuljettaja ovat vaikeasti loukkaantuneita.

Onnettomuus tapahtui matkalla Malagan lentokentälle Onnettomuus sattui lauantai-iltana puoli yhdeksältä Suomen aikaa Aurinkorannalla Fuengirolan ja Torremolinoksen välisellä moottoritiellä. Bussin oli määrä kuljettaa suomalaisia turisteja Marbellasta Malagan lentokentälle.

Silminnäkijöiden mukaan onnettomuus sai alkunsa, kun linja-auton takaa tuli kovaa vauhtia maastoauto. Bussi oli tuolloin jo varsin lähellä Malagan lentokenttää. Auto alkoi ohittaa linja-autoa oikealta puolelta, mutta kuljettaja menetti maastoautonsa hallinnan ja osui bussiin. Linja-auto kääntyi tiellä poikittain ja kaatui.

Yli 20 uhria sai tiettävästi ensiapua paikan päällä sinne pystytetyssä telttasairaalassa, kertoo YLE Uutisten toimittaja Jyrki Palo Espanjasta. Sur-lehden mukaan ensiapua antamaan oli hälytetty muun muassa yhdeksän hälytysajoneuvoa sekä kuusi yksikköä pelastushenkilökuntaa.

Espanjan sisäministeriö on ollut yhteydessä Suomen suurlähetystöön ja luvannut kaiken mahdollisen avun.

AFP, AP, YLE Uutiset

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä