Kajaani |

Kajaani saa sittenkin kekrijuhlansa

Kulttuuriosuuskunta G-voima järjestää sittenkin Kajaanissa perinteeksi muodostuneen Kekrijuhlan lauantaina 5.11. Asia ratkesi, kun Kajaanin Yrittäjät lähtivät talkoohengessä mukaan tukemaan tapahtumaa.

Kekripukin tasapainoilee uudella lautalla.
Onko tämän syksyn kekripukki muuttunut viimevuotisesta? Kuva: YLE / Hanne Kinnunen
Kajaani

Yrittäjät katsovat, että Kekristä on muodostunut Kajaanissa ainutlaatuinen yhteisöllinen juhla, jonka suo mielellään jatkuvan pitkälle tulevaisuuteen.

G-voima vastaa edelleen tapahtuman ohjelmasta ja tuotannosta. Pukin rakentaa Tipasojan kyläyhdistys Sotkamosta.

Kekripukki saapuu Kajaanin Linnanraunioiden edustalle lokakuun loppupuolella.

Kommentoi aihetta (10 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • Kuin silloin ennen

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Muistan äitini kertoneen,hän oli 1900 luvun alkupuolella syntynyt että kekriä vietettiin sen kunniaksi että kesätyöt ja syys hommat oli tehty,ja hieman nautittiin kun päästiin muutamaksi päiväksi kirkolle ja lähikaupunkeihin hieman virkistäytymään.Silloin piiat ja rengit vaihtoivat taloa,siis työpaikkaa,oli hyvä sauma ,ei kesken tärkeitten töiden lähdetty,en tiedä oliko laki ja määräys vai hyvä tapa.Ja siellä nuoret toisiansa tapasivat. En muista kirkollisia asioita äitini muuta kertoneen kuin että tietenkin kirkonmenot oli kun pyhäpäivä oli .Hienoa että Kajaanissa näin juhlitaan!

 • mikko

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Mielestäni kyseisen tapahtuman tilalla tulisi järjestää valon ja ilon juhla kristillisen sanoman ja evankeliumin hengessä. Tarvitsemme todellista toivoa arkeemme.

 • Tapio

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Toivottavasti kristillisyys pysyy tästä juhlasta kaukana. Niille on omat paikkansa, aikansa ja kannattajansa. Sitä' paitsi, Suomen kirkko on aikanaan tuominnut kekrin vieton, onko siis tämä(kin) päätös kirkon piirissä jo kumottu?

  Kekri on sadonkorjuun, ilon, satovuoden päättymisen juhla. Pidetään tämä juhla kaikille avoimena, jookosta? Näes, tarvitsemme todellisia arvoja arkeemme.

 • TimppaT:

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Pakanallinen epäjumalanpalvelusjuhla, johon on aikoinaan liittynyt noituutta, ym. sellaista, jota ei kristityn elämään saa kuulua.

 • sanna

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  toni olen samaa meiltä täällä on paljon tiukkapipoja:D

 • tiina

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  mahtavaa että tämä järjestetään.

 • Isomummo

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Järkyttävää, joitakin vuosia sitten poltettiin viljaa noissa keimeissä!

 • huh huh

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  En todellakaan ole tiukkapipo vaan varsin avoimesti otan uusia juttuja vastaan, mutta tämä kekritapahtuma on ollut mielestäni vähintäänkin järkyttävä. Ideasta voisi jalostaa paljon paremman kuin jonkin noituuteen viittaavan pakanaesityksen mitä tämä on eikä mitään muuta, sääli sinänsä kun se on pilattu näin. Itsekin nuorena ja kajaanilaisena haluaisin nähdä täällä uusia ideoita ja kaikenlaisia tapahtumia mutta tämä ei ole hyvää makua nähnytkään enkä ymmärrä mitä jännää tässä on. Typerä esitys plus hikinen makkarakoju, ilman mitään muuta virikkeitä tai ohjelmaa, koko yleisö lähtee heti pukin sytytyksen jälkeen yhtenä laumana pois. Ei mitään minkä takia tarvisi enää lähteä sitä touhua katsomaan jos eivät kehitä tapahtumasta mielekkäämpää.

 • Toni

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Hienoa että kekri tekee paluun. Kulttuurihistoriallisesti tapahtuma on arvokas. Toivottavasti näemme kekrin uuden tulemisen Länsi-Suomessakin.

 • ajaastaikaan

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  Liekö väliä, Tapio....Kiesuksen kastettakin juhlitaan tavan takaa - suurehkoa roviota poltellen ja lapsimäärää lisäillen. Aivan kuin ennenkin ;)

Tuoreimmat aiheesta: Kajaani

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä