Kajaani |

Kajak Game Studio antaa puitteet pelialan kehittymiseen ja yritystoimintaan

Kajaanin ammattikorkeakouluun perustetaan Suomen ensimmäinen pelialan yrityskiihdyttämö, joka antaa opiskelijoille kattavat puitteet työharjoitteluun ja oman yrityksen aloittamiseen. Investointi on osa Innova -osaamiskeskuksen perustamista.

Kajaanin AMK:n opiskelijoita pelikurssilla.
Kajaanin AMK:n opiskelijoita pelikurssilla. Kuva: YLE / Paula Hiljanen
Kajaani

Kainuun maakunta -kuntayhtymän, EU:n ja valtion, yritysten ja ammattikorkeakoulun omalla rahoituksella perustetun pelistudion tavoitteena on luoda uudenlainen peli- ja simulaatioalan toimintaympäristö Kajaaniin.

Kajak Game Studio -investointihanke on samalla ensiaskel Kajaanin ammattikorkeakoulun elokuussa alkanutta 2,5-vuotista Innova-osaamiskeskushanketta.

- Pelipuoli toimii pilottina tässä isommassa hankkeessa, jossa tullaan keskittymään kaikkien alojen yrittäjyyteen, kertoo Kajaanin ammattikorkeakoulun lehtori Veli-Pekka Piirainen.

- Kajaanin Intotalo muuttaa syksyn aikana myös Vimpelinlaaksoon Ketunpolulla sijaitseviin ammattikorkeakoulun tiloihin, ja yhdestä siipikerroksesta tulee sen myötä yrittäjyyskeskus.

Pelistudio valmis vuoden loppuun mennessä

24-paikkaisen Kajak Game Studion perustamiseen - kalusteiden, tietokoneiden ja ohjelmistolisenssien hankkimiseen - kuluu rahaa 270 000 euroa.

- Suurin osa potista kuluu ohjelmistojen hankkimiseen. Esimerkiksi 3D-mallinnusohjelmisto saattaa maksaa 5000 euroa yhteen tietokoneeseen, Piirainen selvittää.

Ammattikorkeakoululla on toki tietokoneohjelmia, mutta pelistudioon tarvitaan ohjelmistolisenssit, jotka sallivat kaupallisen toiminnan.

- Tavoitteena on, että opiskelijat voivat kehitellä pelejä, suunnitella yritystoimintaa ja aloittaa kaupallisen toiminnan. Intoa heillä riittää, lehtori Veli-Pekka Piirainen kertoo.

Maaliskuussa opiskelijat perustivat Kajak Games -osuuskunnan, jonka toivotaan kokemuksen myötä innostavan yritystoimintaan.

Pelistudion sisustamisessa päämääränä tehokkuus

Pelistudiosta ei ympäristönä suunnitella varsinaista koulutilaa.

- Lähtökohta on, että sinne mahtuu paljon työasemia. Siellä töitä tekevät sisustavat pelistudion sitten makunsa mukaan. Näyttää siltä, että tuollaiset työtilat muotoutuvat käytössä käyttäjiensä näköisiksi, Piirainen paljastaa.

Pelistudion yhteyteen tulee myös ns. demotila, missä voi testata omia ja toisten pelejä, sekä esitellä niitä vieraille. Demotilan äänentoistoon ja videotykkiin panostetaan, ja se sisustetaan viihtyisäksi. Pelistudiossa tulee olemaan myös erillinen äänen editointiyksikkö.

Kajaanin ammattikorkeakoulun valtakunnallisesti ainutlaatuinen pelialan koulutus antaa erikoisosaamista kaikilla pelikehittämisen osa-alueilla.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Kajaani

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä