Vaaliuutiset |

Kalliomäki: Porvarihallitus muuttaisi politiikan perinnettä

Opetusministeri Antti Kalliomäki (sd.) varoittaa, että vaalien jälkeen mahdollisesti syntyvä porvarihallitus muuttaisi suurella todennäköisyydellä pysyvästi Suomen poliittiset asetelmat.

Porvarihallituksen myötä Suomi irtautuisi pitkästä perinteestä, jonka ydin on eri väestöryhmiä yhdistävässä yhteistyössä yli sosiaalisten ja poliittisten rajojen. Poliittinen sillanrakennus yli vasemmisto-oikeisto-rajan on luonut edellytykset suomalaisen sopimusyhteiskunnan mallille, Kalliomäki sanoo.

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) on kääntynyt kokoomuksen verolinjalle, jossa veronkevennyksistä sovitaan budjettiriihessä ennen tupo-kierrosta. Tämä linja tuhoaisi kolmikantayhteistyön tuoman ratkaisevan lisäarvon talouden ja työllisyyden kasvuun, Kalliomäki arvioi.

Julkisessa keskustelussa on unohdettu, että uusi perustuslaki vei presidentiltä mahdollisuuden vaikuttaa hallituksen muodostamiseen, Kalliomäki huomautti Taipalsaarella.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä