Kulttuuri |

Kari Arffman Helsingin Kaupunginteatterin johtajaksi

Tehtävä alkaa loppuvuonna 2016.

Kari Arffman
Kari Arffman Kuva: Helsingin Kaupunginteatteri

Helsingin teatterisäätiön hallitus on päättänyt yksimielisesti nimittää Helsingin Kaupunginteatterin johtajaksi Kari Arffmanin. Uusi johtaja aloittaa tehtävässään loppuvuonna 2016, jolloin nykyinen johtaja Asko Sarkola jää eläkkeelle.

Arffman, 47, on valmistunut teatteritaiteen maisteriksi 1997. Hän on aiemmin johtanut Kotkan ja Jyväskylän Kaupunginteattereita ja näyttellyt tai ohjannut muun muassa Helsingin Kaupunginteatterissa, Tampereen Teatterissa ja Lahden kaupunginteatterissa.

Arffman työskentelee parhaillaan Helsingin Kaupunginteatterissa syksyllä 2016 ensi-iltansa saavan Shrek-musikaalin ohjaajana ja näyttelijänä.

Helsingin teatterisäätiön hallitus esitti Kari Arffmania Helsingin Kaupunginteatterin johtajaksi viikko sitten maanantaina. Lopullinen päätös tehtiin, kun kaupunginteatterin henkilökuntayhdistykset antoivat lausuntonsa esitykseen.

Tuoreimmat aiheesta: Kulttuuri

Pääuutiset

Kotimaa

Hurja ennuste F-Securen Hyppöseltä: Tekoäly tekee ohjelmoijista työttömiä

Mikko Hyppönen.

Tekoäly on mullistanut työnteon tietoturvayhtiö F-Securella. Kaksitoista vuotta kehitetty tekoäly seuloo väsymättä haittaohjelmia. Ihmiset voivat keskittyä vaikeimpiin tehtäviin. Tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen uskoo, että vielä suurempi mullistus nähdään pian, kun tietokoneet alkavat kirjoittaa virheetöntä ohjelmakoodia. Yle tutustui tekoälyn käyttöön haittaohjelmien metsästyksessä, robotiikassa ja puheentunnistuksessa.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä