Ulkomaat |

Karille ajanutta risteilijää irrotetaan Latvian edustalla

Karille ajanutta Mona Lisa -risteilijää yritetään irrottaa Latvian rannikolla. Yritykset eivät ole vielä tuottaneet tulosta, sillä useita satoja tonneja painavan risteilijän pohja on vajonnut metrikaupalla hiekkaan.

Latvian puolustusministeri sanoo, että laivaa yritetään kuitenkin ensin irrottaa neljän hinaajan voimin. Puolustusministeri kuljetettiin sunnuntaina risteilijälle, jossa hän auttaa pelastusoperaation johtamista.

Bahamasaarille rekisteröity Mona Lisa -risteilyalus ajoi hiekkasärkälle aiemmin sunnuntaina Latvian edustalla Irben salmessa, joka on pääreitti Riian satamasta Itämerelle. Riiasta Tallinnaan suunnanneella laivalla on 984 ihmistä, joista 651 matkustajia.

Viranomaisten mukaan laivan matkustajat, joista suurin osa on saksalaisia vanhuksia, eivät ole vaarassa. He ovat edelleen laivalla, eikä evakuointiin aiota toistaiseksi ryhtyä.

Alus yritetään irrottaa hiekkasärkästä hinaaja-alusten avulla sunnuntai-illan aikana.

Latvian rannikkovartioston mukaan aluksen miehistö on tarkastanut laivan rungon, eikä merkkejä vaurioista tai vuodoista ole löytynyt. Sukeltajat varmistavat rungon kunnon, kun laiva on saatu irti hiekkasärkästä. Paikalla on neljä rannikkovartioston alusta. Myös Latvian ilmavoimat ja rajavartiolaitos ovat valmiudessa auttamaan.

Bahamalle rekisteröity Mona Lisa on rakennettu 1960-luvulla ja sen omistaa saksalainen laivanvarustamo Lord Nelson Seereisen. Alus on 173 metriä pitkä ja siinä on kahdeksan matkustajakantta.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Eduskuntavaalit 2015

Lopullinen vaalitulos: Keskustalle suurvoitto – perussuomalaiset ylsi kakkoseksi, SDP romahti

Juha Sipilä Keskustan vaalivalvojaisissa Helsingissä.

Tapahtumat hetki hetkeltä

01.15

Yle Uutiset päättää eduskuntavaalien 2015 hetki hetkeltä -seurannan.

Kello 01.11

SDP sai äänistä 16,5 prosenttia ja 34 paikkaa ja 489 705 ääntä. Vihreiden luvut ovat 8,5, 15 ja 252 872. Vasemmistoliitto keräsi 211 615 ääntä, prosentteina 7,1 ja paikkoina 12. RKP sai 9 edustajaa, 144 520 ääntä ja prosentteina 4,9. Kristilliset keräsivät luvut 3,5, 5 ja 105 022 ääntä. Lisäksi Ahvenanmaalle on yksi edustajan paikka. Kaikki muut ryhmät saivat yhteensä hieman yli 72 000 ääntä. Hylättyjä ääniä oli 16 537.

Kello 01.06

Kaikki äänet on laskettu. Keskusta sai äänistä 21,1 prosenttia ja 49 paikkaa. Puolueen äänimäärä on 625 687. Toisena on perussuomalaiset 38 paikallaan ja 523 045 äänellä. Prosenttiosuus on 17,6. Kokoomuksen ääniosuus oli 18,2, paikkamäärä 37 ja äänimäärä 539 615.

Lue lisää

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä