Vaaliuutiset |

Katainen tuomitsee kansanedustajan rasistiset puheet

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen on tuominnut puolueen omista riveistä nousseet rasistiset puheet. Kansanedustaja Petri Salo (kok) sanoi lauantaina vaalitilaisuudessa Vaasassa muun muassa, että somalit ovat huumeidenkäyttäjiä eikä heillä ole aikomustakaan hankkia töitä.

Vaalitilaisuudessa olleen äänestäjän kanssa maahanmuutosta keskustellut Salo muun muassa kehui vietnamilaisten sopeutumista Suomeen mutta väitti sitävastoin somalien olevan maahanmuuttajina täysi vastakohta.

Salon puheet levisivät julkisuuteen paikalla olleen yksityishenkilön tallentamalta nauhalta.

Salon mukaan ainoa vaihtoehto tilanteessa on äänestää kokoomusta, jotta puolue saisi itselleen sisäministerin salkun. Salo on siviiliammatiltaan poliisi.

Katainen irtisanoutuu Salon puheista Puheenjohtaja Kataisen mielestä on valitettavaa, että puolueen jäsen levittää ennakkoluuloja. Hänen mukaansa Salon näkemykset eivät seuraa kokoomuksen linjaa. Katainen irtisanoutuu Salon puheista ja lupaa tutkia asiaa. -Olennaista on, että meillä on vahva pakolaispolitiikka ja tarvitsemme työvoimaa ulkomailta, sanoi Katainen. Salo sanoi tänään seisovansa näkemystensä takana ja perää parempaa kieliopetusta, jotta maahanmuuttajat sopeutuisivat paremmin yhteiskuntaan. - Sen mitä sanon, sanon kokoomuksen äänellä, lisää Salo. YLE Uutiset

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä