Turku |

Katsastuksen hinta edelleen korkea Turun seudulla

Katsastuksen hinnat eivät ole laskeneet Turun seudulla kiristyneestä kilpailusta huolimatta. Pienet asemat ovat lisänneet katsastusasemien määrän pariinkymmeneen ja lisänneet kilpailua asiakkaista. Turun katsastushinnat ovat olleet pitkään valtakunnallisten keskiarvojen yläpuolella.

autoa katsastetaan
Katsastusasemien hintakilpailu on ankaraa. Kuva: YLE / Ari Welling

Raision Myllyn A-Katsastuksen Pekka Kallion mukaan tarjontaa on jopa ylenmääräisesti. Turun talousalueella on tällä hetkellä lähes 20 asemaa.

Runsas tarjonta on kiristänyt hintakilpailua, mutta suuria hintaeroja yritysten välillä ei ole. Kilpailu asiakkaista synnyttää kuitenkin uusia toimintatapoja.

- Olemme ottaneet käyttöön uuden ennakkovarausmahdollisuuden. Hiljaisimpina ajankohtina asiakas voi varata itselleen ajan edullisempaan hintaan, Kallio kertoo.

Normaalin henkilöauton katsastus ilman päästömittausta maksaa Raision A-Katsastuksessa ennakkovarauksella 39 euroa, kun WP-katsastuksen hinta on 45 euroa ja SF-katsastuksen alennettu hinta on 35 euroa.

Vertailemalla hintoja turkulainen autoilija voi säästää katsastuksessa ja päästömittauksessa yhteensä enimmilään 20 euroa.

Katsastushinnat.fi-palvelun mukaan Turun katsastushinnat ovat olleet pitkään valtakunnallisten keskiarvojen yläpuolella.

Katsastushinnoissa suuria eroja alueittain

Hintakilpailu muualla Suomessa käy kuumana. Hinnoissa saattaa olla eroa lähes 60 euroa.

Esimerkiksi Joensuussa katsastuksen hintakilpailu jo puree. Halvimmillaan katsastuksen hinnaksi tulee alle kolmekymmentä euroa päästötesteineen.

Muoniossa puolestaan sama palvelu maksaa lähes 90 euroa.

Katsastuksen keskihinta Suomessa nousee päästömittauksineen yli 60 euroon. Hinta koostuu työstä, ylläpidosta ja kaluston huollosta.

- Kalustoa tarvitaan yllättävän paljon ja laitteet ovat arvokkaita, Kallio perustelee.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Turku

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä