Kotimaa |

Kauppojen sunnuntaiaukiolo rasittaa pieniä yrittäjiä

Kaupan uudet aukioloajat tulivat voimaan joulukuussa 2009. Ne toivat alle 400 neliömetrin kaupoille vapaan aukioloajan lukuun ottamatta juhlapäiviä. Muille kaupoille mahdollistettiin aukiolo sunnuntaisin ympäri vuoden.

Kaupan aukioloaikojen laajentaminen on hyödyttänyt erityisesti isoja yrityksiä.

Sen sijaan monet pienet yrittäjät kokevat aukiolon sunnuntaisin kannattamattomaksi ja raskaaksi.

Tiedot käyvät ilmi selonteosta, jonka hallitus luovutti eduskunnalle torstaina.

Selvityksen mukaan monet työntekijät kokevat arjen hankaloituneen, sillä pidemmät työajat vaikuttavat työn ja perheen yhteensovittamiseen, kulkuyhteyksiin ja alan turvallisuuteen.

Yhä useammat kuluttajat taas ovat tyytyväisiä kauppojen aukioloon sunnuntaisin. Joka kolmas käy ruokaostoksilla ainakin joka toinen sunnuntai.  

- Uusien aukioloaikojen voimaantulosta on kulunut vasta niin vähän aikaa, että vielä ei voida vetää johtopäätöksiä siitä, pitäisikö lakia muuttaa aukioloaikojen osalta. Tilannetta on syytä seurata ja arvioida jatkossakin, työministeri Lauri Ihalainen (sd.) sanoo.  

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa

Koneturmasta selviytynyt poliisille: Koneen tekniikassa ongelma?

Video: Jämijärven lento-onnettomuuden turmapaikka.
01:57

Tapahtumat hetki hetkeltä

15.24

Tampereen Laskuvarjokerho aikoo pitää jäsenilleen suljetun tilaisuuden onnettomuuden vuoksi tänään illalla. Tiivis yhteisö tukee toisiaan surussa.

15.20

Yksi eloonjääneistä on kertonut poliisille, että koneessa oli ehkä tekninen vika.

14.25

SPR:n Pohjois-Satakunnan ensihuoltoryhmän vetäjä Anja Tunturi kertoo Yle Uutisille, että onnettomuuspaikalla on ollut paljon henkisen tuen tarvitsijoita; omaisia ja hyppykavereita.

Lue lisää

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä