Mikkeli |

Kesätapahtumien esiinmarssi näkyy Etelä-Savossa viikonloppuna

Mikkelin satamassa järjestetään perjantaina ja lauantaina Mikkeli Soikoon -musiikkitapahtuma. Pieksämäellä puolestaan juhlitaan gospel-musiikin tahdissa.

Mikkeli Soikoon -tapahtuman pääportti Mikkelin satamassa.
Mikkeli Soikoon -tapahtuman sisäänkäynti on tänä vuonna sataman keskustasta tulevan kävelysillan puoleisessa päädyssä. Kuva: Tarja Nyyssönen / Yle

Suurten kesätapahtumien sarja alkaa Etelä-Savossa tänä viikonloppuna. Mikkelin satamassa raikaa musiikki, kun nyt kolmatta kertaa järjestettävä  Mikkeli Soikoon -tapahtuma tuo lavalle useita artisteja. Pääesiintyjinä kaksipäiväisessä musiikkitapahtumassa ovat Kaija Koo ja Yö.

Lipunmyynti on sujunut viime vuotiseen tahtiin. Perinteisesti Savon alueella myynti keskittyy viimeiseen viikkoon.

- Perjantain lippuja menee paremmin kuin ennen. Jos kelit ovat kohdallaan niin uskon molempina iltoina 2500 kävijän rajan rikkoontuvan, arvioi Mikkeli Soikoon-tapahtuman promoottori Vesa Kontiainen.

Lauantaina satamassa järjestetään perhetapahtuma, johon odotetaan noin 2000 kävijää. Viime vuonna Mikkeli Soikoon -tapahtumassa kävi kahden päivän aikana 7350 kävijää, mikä on tapahtuman kävijäennätys.

Gospelmusiikkia Pieksämäellä

Tänä viikonloppuna Pieksämäellä puolestaan järjestetään ensimmäistä kertaa gospel-musiikkiin keskittyvä  GoodMoodStock -festivaali. Tapahtumassa esiintyy kaiken kaikkiaan 23 gospelartistia.

- Haluamme luoda Pieksämäelle valtakunnallisen festivaalin, joka vakiinnuttaisi paikkansa jokavuotisena kesätapahtumana. Tahdomme olla tapahtumana enemmän kuin pelkkä musiikkifestivaali ja tästä syystä ohjelmatarjonta on laaja eikä esimerkiksi perheellisiä ole unohdettu, kertoo tapahtumavastaava Lasse Herranen.

GoodMoodStock -tapahtumaan odotetaan 4000 kävijää.

Kesästä on tulossa Etelä-Savoon varsinainen tapahtumien kesä, sillä perinteisten suurtapahtumien kuten Savonlinnan Oopperajuhlien ja Jurassic Rockin lisäksi väkeä maakuntaan tuovat mm. heinäkuussa Mikkelissä järjestettävät sekä elokuun MarskiFest .

Tuoreimmat aiheesta: Mikkeli

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä