Kotimaa |

Kevään ensimmäinen ukkosrintama tulossa

Kevään ensimmäistä ukkosrintamaa odotetaan keskiviikon ja torstain väliseksi yöksi Etelä-Suomeen. Sähkönjakelussa on alettu varautua vahinkoihin.

Ukkosrintama lähestyy.
Kuva: YLE / Mari Siltanen

Keskiviikon ja torstain välisenä yönä odotetaan ukkosia Etelä-Suomeen. Torstaina salamoinnin odotetaan leviävän viileän ja lämpimän ilman rajapinnassa pohjoisemmaksi lähinnä maan länsiosiin. Lappiin asti ukkosen ei  uskota etenevän.

Ilmatieteen laitoksen mukaan ukkosrintama Uudeltamaalta kohti Kainuuta. Puuskissa tuuli voi olla yli 15 metriä sekunnissa.

Sähköyhtiö Fortum ilmoittaa varautuvansa ukkosen vuoksi mahdollisiin häiriöihin sähkönjakelussa. Fortum lisää korjaushenkilöstöä maastoon, sähköverkon valvontatiimiin ja asiakaspalveluun. Fortumin käyttöpäällikkö Jari Ahlstedt sanoo, että vaurioihin varaudutaan vaikka ukkosmyrskystä ei odotetakaan kovaa.

- Koska lämpötila on vielä suhteellisen alhainen, ukkonen ei todennäköisesti aiheuta kovin mittavia vaurioita sähköverkkoon, Ahlstedt arvelee.

Ilmatieteen laitoksen mukaan ukkoskausi käynnistyy virallisesti toukokuussa ja ukkoset vilkastuvat keskikesää kohti. Loppukesällä salamointi alkaa vähetä kohti syksyä.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa

Alkoholipolitiikkaan voi tulla historiallisia muutoksia – Olutta iltamyöhään, pienkaupoille erioikeuksia, viinit valikoimiin?

Olutvalikoima ruokakaupassa.

Suomen alkoholikulttuuri saattaa olla muuttumassa lähiaikoina vapaampaan suuntaan, kun hallitus sorvaa parhaillaan esitystään uudesta alkoholilaista. Asiaa puivista eduskuntaryhmistä kerrotaan Ylelle, että vaihtoehtoina ovat esimerkiksi keskioluen myyntiaikojen pidentäminen pienissä kaupoissa ja myyntioikeuden myöntäminen pienpanimoille. Tarkemmat päätökset tehdään jo lähiviikkoina.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä