Lahti |

KHO ratkaisi Asikkalan tieriidan

Korkein hallinto-oikeus hylännyt Natura 2000-suojeluohjelmaan kuuluvan Vohlansaaren tievalituksen. Tien rakentaminen heikentäisi merkittävästi alueen luontoarvoja, katsoo KHO.

Vesijärven Kailanpohjassa Asikkalassa sijaitsevaan Vohlansaareen ei saa rakentaa tietä.

Korkein hallinto-oikeus on torjunut maanomistajan vaatimuksen tietöistä. Maanomistaja haki KHO:sta muutosta Hämeen ympäristökeskuksen päätöksen, jolla evättiin lupa tien rakentamiseen.

KHO:n mielestä Kailanpohjaan suunniteltu tie heikentäisi merkittävästi alueen luontoarvoja. Kailanpohja kuuluu valtakunnalliseen lintuvesien suojeluohjelmaan ja Natura 2000 -verkostoon. Luonnonsuojelualueeksi se muodostettiin kuusi vuotta sitten.

Maanomistaja halusi rakentaa tien Vohlansaaren ja mantereen välissä olevan vesijättömään poikki. Vesijättömaa on kuitenkin luonnonsuojelualuetta.Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Lahti

Pääuutiset

Ulkomaat

Helsingin Etyk 1975: Kommunismi kärsi tappion, Kekkosta jännitti kovasti

”Rautaesirippua oli tarkoitus raottaa, ei repäistä auki”, sanoo diplomaatti Jaakko Iloniemi Etykin huippukokouksesta. Mutta toisin kävi. Neuvostoliitto teki länsimaille myönnytyksiä, jotka myöhemmin kävivät sille kalliiksi. Presidentti Urho Kekkonen oli jämäkkä puheenjohtaja, mutta sisäpiirin mukaan hänen roolinsa oli vähäisempi kuin aikoinaan hehkutettiin. Ety-kokouksesta on tänä kesänä kulunut 40 vuotta.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä