Ulkomaat |

Kiinalainen Stora Enso -paljastaja vapaaksi

Lakimies on päässyt kotiinsa yhdeksän kuukauden vankeuden ja puolen vuoden taloarestin päätteeksi, tiedottaa suomalaisen paljastusdokumentin taustaryhmä.

Stora Enso -dokumenttia tähdittänyt kiinalainen lakimies Yang Zaixin on vapautettu taloarestista, kertoo dokumenttielokuvan taustaryhmä.

Yang Zaixin esiintyy dokumenttielokuvassa Punaisen metsän hotelli, jonka on ohjannut Mika Koskinen.

Asianajaja edusti suomalais-ruotsalaisen metsäyhtiön Stora Enson puuistutushanketta vastustavia kansalaisia eteläkiinalaisessa Guanxin maakunnassa. Stora Enso on istuttanut eukalyptusviljelmiä paperitehtaan raaka-aineiksi, mikä viljelijöiden mukaan on vienyt maat ja elinkeinon.

Yang pidätettiin viime vuoden kesäkuussa toiseen tapaukseen liittyvien syytteiden nojalla. Hän itse sanoo syytteiden olleen tekaistut. Jatkossa hän aikoo tehdä yhä lakimiehen työtä.

Suomessa valtion omistajaohjauksesta vastaava kehitysministeri Heidi Hautala on nostanut ihmisoikeusjuristin asiaa esille muun muassa Kiinan Suomen-suurlähettilään kanssa.

Stora Enso on kuvannut sitä arvostellutta dokumenttia yksipuoliseksi ja värittyneeksi.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Eduskuntavaalit 2015

Ääntenlaskenta loppusuoralla: Perussuomalaiset otti kiinnityksen kakkospaikkaan, SDP jää jälkeen

Juha Sipilä, Timo Soini, Antti Rinne ja Alexander Stubb tulosillassa Pikkuparlamentissa Helsingissä.

Tapahtumat hetki hetkeltä

Kello 24.00

Äänistä on laskematta vain reilu prosentti. Tilanne voi silti elää joidenkin edustajian kohdalla, sillä esimerkiksi Uudellamaalla edustajaksi nyt valituksi tuleva kokoomuksen Eero Lehti on tähän mennessä saanut vain kolme ääntä enemmän kuin puolueensa ensimmäisellä varasijalla oleva Pia Kauma.

Kello 23.54

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman on pudonnut eduskunnasta. Hän jäi Kaakkois-Suomen uudessa vaalipiirissä puolueensa ensimmäiselle varasijalle.

Kello 23.52

Vaalipiiriuudistus näyttää auttaneen vihreitä, jotka saivat uusissa vaalipiireissä ehdokkaitaan läpi. Sen sijaan SDP näyttää hävinneen uudistuksen myötä, arvio Ylen vaaliasiantuntija Sami Borg vaalipiiriuudistuksia.

Lue lisää

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä