Ulkomaat |

Kiinan varapresidentti näyttäytyi vihdoin

Xin olinpaikasta ei tiedetty mitään pariin viikkoon. Katoaminen herätti huhuja jopa salamurhayrityksestä.

Xi Jinping vierailemassa tiedepäivillä
Xi Jinping vierailemassa tiedepäivillä Kuva: www.gov.cn

Kiinan varapresidentti ja maan todennäköinen tuleva johtaja Xi Jinping on näyttäytynyt julkisuudessa ensi kertaa sitten syyskuun alun.

Kiinan uutistoimisto Xinhua raportoi lauantaina lyhyesti, että Xi oli juuri vieraillut pekingiläisen korkeakoulun tiedepäivillä, ja hallituksen internetsivulla julkaistiin kuvia vierailusta.

Xin salaperäinen katoaminen herätti suurta hämmennystä ja villejä huhuja. Hän jätti väliin useita sovittuja työtehtäviä, muun muassa tapaamisen Yhdysvaltain ulkoministerin Hillary Clintonin kanssa. Mitään syytä Kiina ei kertonut.

Arvailut Xin katoamisen syistä vaihtelivat salamurhayrityksestä sydänkohtaukseen tai auto-onnettomuuteen. Uutistoimisto Reutersin kiinalaislähteiden mukaan syy ei ollut niin dramaattinen, vaan Xi oli vain venäyttänyt selkänsä uidessaan ja määrätty vuodelepoon.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Kotimaa

Länsimetron lisäksi Espoon toinen jättihanke reilusti myöhässä – pöytäkirjat salataan taas

Espoonsairaala.

Länsimetron lisäksi espoolaiset saavat odottaa myös uuden sairaalansa valmistumista Jorviin. Hanke ei ole kaikilta osin sujunut kuin tanssi: aikataulu on venynyt ja rahaa on palanut suunniteltua enemmän. Kaupunki vääntää kättä laskutuksesta rakentaja Lujatalon kanssa. Espoossa hämmennystä on herättänyt myös kaupungin teknisen toimen johtajan veljen rooli hankkeessa Lujatalon puolella.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä