Ulkomaat |

Kiinan varapresidentti näyttäytyi vihdoin

Xin olinpaikasta ei tiedetty mitään pariin viikkoon. Katoaminen herätti huhuja jopa salamurhayrityksestä.

Xi Jinping vierailemassa tiedepäivillä
Xi Jinping vierailemassa tiedepäivillä Kuva: www.gov.cn

Kiinan varapresidentti ja maan todennäköinen tuleva johtaja Xi Jinping on näyttäytynyt julkisuudessa ensi kertaa sitten syyskuun alun.

Kiinan uutistoimisto Xinhua raportoi lauantaina lyhyesti, että Xi oli juuri vieraillut pekingiläisen korkeakoulun tiedepäivillä, ja hallituksen internetsivulla julkaistiin kuvia vierailusta.

Xin salaperäinen katoaminen herätti suurta hämmennystä ja villejä huhuja. Hän jätti väliin useita sovittuja työtehtäviä, muun muassa tapaamisen Yhdysvaltain ulkoministerin Hillary Clintonin kanssa. Mitään syytä Kiina ei kertonut.

Arvailut Xin katoamisen syistä vaihtelivat salamurhayrityksestä sydänkohtaukseen tai auto-onnettomuuteen. Uutistoimisto Reutersin kiinalaislähteiden mukaan syy ei ollut niin dramaattinen, vaan Xi oli vain venäyttänyt selkänsä uidessaan ja määrätty vuodelepoon.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Kotimaa

Palomestari: Turmakoneesta jäi jäljelle romukasa, ei mitään tunnistettavaa

Sunnuntain tiedotustilaisuus onnettomuudesta.

Tapahtumat hetki hetkeltä

00.15

Tutkinnanjohtaja, komisario Pentti Lehtimäki kertoo, että lentoturmassa kuolleet siirretään yön aikana pois onnettomuuspaikalta. Heidän tunnistamisessaan tarvitaan DNA-tutkimuksia.

23.24

Pienkoneen putoamispaikalla ollut päivystävä palomestari kuvailee näkymää lohduttomaksi. Hänen mukaansa kone oli tuhoutunut tunnistamattomaan kuntoon.

22.45

Punaisen Ristin henkisen tuen ryhmä aloittaa ryhmäistunnot viranomaisille, etsijöille, omaisille ja lentokerhon jäsenille, Suomen Punainen Risti kertoo Twitterissä.

Lue lisää

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä