Sää |

Kireä pakkanen hellittää Lapissa perjantaina – sää lauhtunee kunnolla vasta alkuviikolla

Viikonloppuna kylmin ilmamassa väistynee vähitellen itään.

Video: Sääkartta.
02:11

Sää jatkuu kylmänä koko maassa. Torstaiyönä mitattiin talven toistaiseksi kylmin lukema, kun Muoniossa pakkasta oli yli 40 astetta.

Tänään on edelleen poutaista ja suurimmassa osassa maata myös selkeää. Pohjanmaan rannikolla sekä Itä-Lapissa lumikuurot ovat mahdollisia.

Perjantaina pakkanen heikkenee Lapissa pohjoisesta alkaen ja lumisateet yleistyvät. Muualla maassa pakkanen on kireää ja sää selkeää.

Viikonlopun osalta ennusteet ovat vielä epävarmoja. Kylmin ilmamassa on hitaasti väistymässä, mutta pakkassää jatkuu edelleen niin etelässä kuin pohjoisessa. Näillä näkymin sää lauhtunee kunnolla vasta alkuviikolla. Lounaasta on lähestymässä lumisateita, jotka saattavat yltää etelään lauantain kuluessa.

Tuoreimmat aiheesta: Sää

Pääuutiset

Kotimaa

Ilomantsi kärjessä matematiikassa, Etelä-Tapiola äidinkielessä – vertaile lukioita aineen tarkkuudella

ylioppilaslakit
A-studio

Puolustusvoimat on moninkertaistamassa kyberyksikkönsä koon – "Suorituskykyämme testataan joka päivä"

Kuva mustasta muistitikusta, jonka päällä on teksti TOP SECRET.

Puolustusvoimien Jyväskylässä sijaitsevaa kyberyksikköä ollaan vahvistamassa tuntuvasti. Lähivuosina yksikön koko on suunnitelmien mukaan moninkertaistumassa. Kun nykyisin yksikössä on kymmeniä tietoturva-alan ammattilaisia, jatkossa luku on kolminumeroinen. Koko puolustusvoimissa kyberasioiden parissa työskentelee kymmenen vuoden sisällä useita satoja ihmisiä.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä