Kulttuuri |

Kirjamyynti piristyi – kotimaisen kirjallisuuden myynti takkuaa

Kirjamyynnin lasku taittui ensi kerran seitsemään vuoteen.

Kirjapinoja Helsingin kirjamessuilla.
Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Kirjamyynti kasvoi ensi kerran yli viiteen vuoteen. Viime vuoden myynti kasvoi 0,5 prosenttia vuodentakaisesta. Etenkin verkkokauppa pärjäsi kilpailussa.

Kirjamyynnin lisäys perustuu koko kirja-alan myyntilukuihin. Mukana ovat sekä kirjakaupat että kustantajat, jotka tilastoivat myyntinsä erikseen.

Kustantajien myynti laski, mutta vähemmän kuin kertaakaan aiemmin viiden viime vuoden aikana. Laskua oli hieman yli prosentti vuodentakaisesta.

Kotimainen kirjallisuus menestyi huonosti. Kotimaisen kirjallisuuden myynti laski kustantajilla 14 prosenttia. Sen sijaan käännetty kirjallisuus myi edellisvuotta paremmin. Nousua oli 12 prosenttia.

Käännetyn kirjallisuuden myynnin vetureina jatkoivat dekkarit ja jännityskirjallisuus.

Sähköisten tuotteiden, kuten e-kirjan ja ladattavien äänikirjojen myynti kasvaa, mutta se on edelleen vähäistä kustantajien kokonaismyynnistä, vain 2 prosenttia.

Tiedot perustuvat Suomen Kustannusyhdistyksen ja Kirjakauppaliiton myyntitilastoihin.

Tuoreimmat aiheesta: Kulttuuri

Pääuutiset

Ulkomaat

Poliisijohtaja: Münchenin ampumisella ei yhteyttä pakolaisteemaan tai Isisiin

EU:n ja Saksan liput laskettiin puolitankoon Valtiopäivätalon edustalla Berliinissä.
Ulkomaat

Jos et ehtinyt lukea uutisia viikolla, kurkista ne tästä!

Turkki jatkoi toisinajattelijajahtiaan ja uhitteli ihmisoikeuksista huolestuneelle lännelle ilmoittamalla, että Turkki päättäisi itse kuolemanrangaistuksen mahdollisesta käyttöönotosta. Ranskassa Nizzan iskijällä epäillään olleen avustajia, Yhdysvalloissa republikaanit sovittelivat presidenttiehdokas Donald Trumpiin liittyviä riitojaan puoluekokouksessaan ja Suomi sai kovat päästötavoitteet EU:lta. Tässä keskeisiä poimintoja viikon varrelta.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä