Helsinki

Kirjat antavat tilaa työtilalle – Helsingin Akateemisen yläkerta myllätään

Työnteon muuttuminen näkyy myös Helsingin Akateemisen kirjakaupan kolmannessa kerroksessa, jonne avataan toukokuun alussa yhteisöllinen työtila.

Akateeminen Kirjakauppa toisesta kerroksesta nähtynä vuonna 2013.
Uudenlainen työtila yrityksille tulee Akateemisen kirjakaupan kolmanteen kerrokseen. Kuvassa Akateeminen kirjakauppa toisesta kerroksesta nähtynä vuonna 2013. Kuva: Kenneth Luoto / Stockmann

Technopolis on suomalainen kiinteistöyhtiö, joka omistaa toimistokiinteistöjä Pohjoismaissa ja Baltiassa. Se markkinoi coworking-työtiloja, joiden lippulaivaksi Helsingin Akateemisen kirjakaupan kolmanteen kerrokseen avattavaa tilaa mainostetaan.

Technopoliksen mukaan työtä tehdään nyt ajasta ja paikasta riippumatta, ja keskeisessä roolissa ovat liikkuvuus, joustavuus ja verkostot. Myös freelancereiden ja pienten yritysten osuus kasvaa.

– Tarjoamme jaettuja tiloja ja palveluja, jotka mahdollistavat tehokkaan työskentelyn omien toimistojen ulkopuolella nyt myös Helsingin ydinkeskustassa, Technopoliksen toimitusjohtaja Keith Silverang sanoo.

Toukokuussa avautuva Akateemisen yläkerran tila on suunniteltu sadalle hengelle. Sinne tulee oman kahvilan lisäksi työpisteitä itsenäiseen työskentelyyn, pientoimistoja ja tapahtumatila.

Talousvaikeuksissa painivan Stockmannin mielestä Technopoliksen työtilat sopivat hyvin Stockmannin ajatusmaailmaan.

– Etsimme jatkuvasti yhteistyömahdollisuuksia, jotka tukevat tarjontaamme sekä pitkän aikavälin strategiaamme. Alvar Aallon suunnittelema rakennus on hyvin ainutlaatuinen, ja Technopoliksen työtilat sopivat sinne erinomaisesti. Uskomme, että tämä palvelee myös meidän asiakaskuntaamme, Stockmannin kiinteistöjen kaupallisten toimintojen johtaja Seppo Oksanen muotoilee.

Tuoreimmat aiheesta: Helsinki

Pääuutiset

Kotimaa

Hurja ennuste F-Securen Hyppöseltä: Tekoäly tekee ohjelmoijista työttömiä

Mikko Hyppönen.

Tekoäly on mullistanut työnteon tietoturvayhtiö F-Securella. Kaksitoista vuotta kehitetty tekoäly seuloo väsymättä haittaohjelmia. Ihmiset voivat keskittyä vaikeimpiin tehtäviin. Tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen uskoo, että vielä suurempi mullistus nähdään pian, kun tietokoneet alkavat kirjoittaa virheetöntä ohjelmakoodia. Yle tutustui tekoälyn käyttöön haittaohjelmien metsästyksessä, robotiikassa ja puheentunnistuksessa.

USA:n vaalit

Loka on lentänyt aina Yhdysvaltain presidentinvaaleissa – miksi demokraatit ovat aaseja ja republikaanit norsuja?

Yhdysvaltain presidentinvaaleissa on alkamassa loppukiri, kun demokraatit nimeävät Hillary Clintonin ehdokkaakseen maanantaina alkavassa puoluekokouksessa. Naapurileirissä on jo aloitettu kiivas lokakampanja häntä vastaan, ja myös republikaanien Donald Trump saa oman osansa. Lähes 200 vuotta sitten erästä ehdokasta haukuttiin aasiksi. Siitä syntyi demokraattien logo.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä