Kotimaa |

Kittilä on Suomen lumisin paikkakunta

Kittilän Kenttärovassa mitattiin torstaiaamuna lumen syvyydeksi 74 senttimetriä, kertoo Ilmatieteen laitos. Se on tällä hetkellä korkein luku koko Suomessa.

Puut tykkylumen peitossa
Kuva joulukuiselta Levitunturilta kaamoksen juuri alkaessa. Kuva: Jukka Brusila

Kittilän Pokassa mitattiin koko maan toiseksi suurin luku, 72 senttiä. Sodankylän Vuotson mittauspisteellä oli lunta 70 senttiä ja Enontekiön Näkkälässäkin 66 senttiä. Meteorologi Asko Hutila Ilmatieteen laitokselta sanoo, että lunta on nyt Lapissa ajankohtaan nähden tavanomaista enemmän.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla lumen syvyydeksi mitattiin torstaina 31 senttiä. Vielä tapaninpäivänä lentokentällä mitattiin lumen syvyydeksi 66 senttiä, joka oli Suomen korkein luku.

Hutilan mukaan suojasää ja vesisateet ovat painaneet Helsinki-Vantaan lumipeitettä reippaasti alas. Silti Helsinki-Vantaakin on Hutilan mukaan tavanomaista lumisempi.

- Yleensä Helsinki-Vantaalla on mitattu näihin aikoihin noin 11 sentin lumikerroksia, Hutila sanoo.

Kommentoi aihetta (3 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

 • veneilijä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

  No niin. Eikö kukaan ole vielä huomannut, että Kittilä ja Rovaniemi jäävät ensi keväänä Ounasjoen tulviessa vesimassojen alle?

  • Höpönhöpö

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Ei sitä vielä tiedä, se riippuu kevään etenemisestä hyvin paljon. On sitä lunta mellkein joka talvi ollut tämän verran, eikä silti tulvia ole ollut.

  • mju

   Ilmoita asiattomasta kommentista

   Nyt vaan on niin märkä maa sateiden jäljiltä ettei taida kovin hyvin imeä joten kunnon tulvat tullee vaikka ois minkälainen kevät.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa

Myräkkä alkaa purra: sähköttä jo noin 50 000 asiakasta, 3-tiellä puita Ilmajoella

Katkennutta sähkökaapelia Jyväskylän Laajavuoressa.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä