Kotimaa |

Kohuvideosta syytetyn isän syyte hylättiin

Oikeuden mukaan Suomesta ei löydy selkeää lainsäädäntöä vanhemman oikeudesta julkaista lasta koskevaa arkaluontoista tietoa.

Oulun käräjäoikeus on hylännyt perheen isää vastaan nostetun syytteen yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä julkisesti.

Isä oli kuvannut videon tilanteessa, jossa hänen kahta lastaan oltiin noutamassa sijaishuoltopaikkaan. Noutajina olivat sosiaaliviranomaiset ja poliisi.

Huostaanotto tapahtui vuoden 2014 tammikuussa.

Isä oli luovuttanut videon tuttavalleen. Tuttava julkaisi videon internetissä YouTubessa.

Syyttäjä vaati tapahtuneesta kaksikolle sakkorangaistuksia. Syyttäjän mukaan videolta selviää muun muassa lasten henkilöllisyys huostaanottotilanteessa. 

Oikeuden mukaan Suomesta ei löydy selkeää lainsäädäntöä vanhemman oikeudesta julkaista lasta koskevaa arkaluontoista tietoa. Lainsäädäntöä ei löydy myöskään siitä kuka voi antaa suostumuksen tähän.

Käräjäoikeus hylkäsi myös syyttäjän vaatimuksen poistaa video internetistä.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Ulkomaat

Poliisijohtaja: Münchenin ampumisella ei yhteyttä pakolaisteemaan tai Isisiin

EU:n ja Saksan liput laskettiin puolitankoon Valtiopäivätalon edustalla Berliinissä.
Ulkomaat

Jos et ehtinyt lukea uutisia viikolla, kurkista ne tästä!

Turkki jatkoi toisinajattelijajahtiaan ja uhitteli ihmisoikeuksista huolestuneelle lännelle ilmoittamalla, että Turkki päättäisi itse kuolemanrangaistuksen mahdollisesta käyttöönotosta. Ranskassa Nizzan iskijällä epäillään olleen avustajia, Yhdysvalloissa republikaanit sovittelivat presidenttiehdokas Donald Trumpiin liittyviä riitojaan puoluekokouksessaan ja Suomi sai kovat päästötavoitteet EU:lta. Tässä keskeisiä poimintoja viikon varrelta.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä