Kotimaa |

Kohuvideosta syytetyn isän syyte hylättiin

Oikeuden mukaan Suomesta ei löydy selkeää lainsäädäntöä vanhemman oikeudesta julkaista lasta koskevaa arkaluontoista tietoa.

Oulun käräjäoikeus on hylännyt perheen isää vastaan nostetun syytteen yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä julkisesti.

Isä oli kuvannut videon tilanteessa, jossa hänen kahta lastaan oltiin noutamassa sijaishuoltopaikkaan. Noutajina olivat sosiaaliviranomaiset ja poliisi.

Huostaanotto tapahtui vuoden 2014 tammikuussa.

Isä oli luovuttanut videon tuttavalleen. Tuttava julkaisi videon internetissä YouTubessa.

Syyttäjä vaati tapahtuneesta kaksikolle sakkorangaistuksia. Syyttäjän mukaan videolta selviää muun muassa lasten henkilöllisyys huostaanottotilanteessa. 

Oikeuden mukaan Suomesta ei löydy selkeää lainsäädäntöä vanhemman oikeudesta julkaista lasta koskevaa arkaluontoista tietoa. Lainsäädäntöä ei löydy myöskään siitä kuka voi antaa suostumuksen tähän.

Käräjäoikeus hylkäsi myös syyttäjän vaatimuksen poistaa video internetistä.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

A-studio

Puolustusvoimat on moninkertaistamassa kyberyksikkönsä koon – "Suorituskykyämme testataan joka päivä"

Puolustusvoimien Jyväskylässä sijaitsevaa kyberyksikköä ollaan vahvistamassa tuntuvasti. Lähivuosina yksikön koko on suunnitelmien mukaan moninkertaistumassa. Kun nykyisin yksikössä on kymmeniä tietoturva-alan ammattilaisia, jatkossa luku on kolminumeroinen. Koko puolustusvoimissa kyberasioiden parissa työskentelee kymmenen vuoden sisällä useita satoja ihmisiä.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä