Ulkomaat |

Kolumbian pahamaineinen huumeparoni otettiin kiinni

Kolumbian kokaiinikauppaa johtanut Daniel Barrera on pidätetty Venezuelan puolella Yhdysvaltojen johtamassa operaatiossa.

Venezuelan turvallisuusjoukkojen jäsenet saattavat huumeparoni Daniel Barreraa autosta.
Venezuelan turvallisuusjoukkojen jäsenet saattoivat huumeparoni Daniel Barreraa autosta San Cristobalissa, Venezuelassa 19. syyskuuta. Kuva: EPA / Venezuelan oikeus- ja sisäministeriö

Yksi Kolumbian pahamaineisimmista huumeparoneista on pidätetty naapurimaa Venezuelassa. Daniel Barrera otettiin kiinni San Cristobalissa lähellä Kolumbian rajaa yhteisoperaatiossa, johon osallistuivat myös Yhdysvaltain ja Britannian tiedustelupalvelut.

Kolumbian presidentti Juan Manuel Santos sanoi Barreran olleen yksi merkittävimmistä edelleen vapaina olleista huumepäälliköistä. Barreran johtaman järjestön arvioidaan välittäneen yli 900 tonnia kokaiinia erityisesti Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan.

Yhdysvallat ja Kolumbia olivat luvanneet hänen kiinniotostaan yhteensä 7,7 miljoonan dollarin eli noin 5,9 miljoonan euron palkkion. Kolumbia on ollut maailman suurin kokaiinin tuottaja, mutta Perun on arveltu ohittavan Kolumbian tuotannon määrässä.   

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä