Kotimaa |

Komissio vaatii Suomelle yli 30 000 euron päivittäistä uhkasakkoa

Komission mukaan Suomi on laiminlyönyt lakien, asetusten ja määräysten antamisen. Lainsäädäntötoimet olisi tullut saattaa voimaan viimeistään maaliskuun alussa.

Euroopan komissio vaatii Suomelle sakkoja direktiivin täytäntöönpanon viivästymisestä.

Komissio on nostanut Suomea vastaan kanteen Euroopan unionin tuomioistuimessa.

Kyseinen direktiivi koskee sähkön sisämarkkinoita säätelevää lainsäädäntöä. Hallituksen esitys lainsäädäntöön vaadittavista muutoksista on valmisteilla.

Komissio pyytää unionin tuomioistuinta määräämään Suomelle runsaan 32 000 euron päivittäisen uhkasakon. Maksuvelvoite tulisi voimaan tuomion julistamispäivästä lähtien.  

Vastaavia kanteita on nostettu myös muissa EU-maissa. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun jo ensimmäisessä kanteessa voidaan vaatia seuraamuksia direktiivin täytäntöönpanon viivästymisestä. Tämä tehtiin mahdolliseksi Lissabonin sopimuksessa vuonna 2009, kertoo yksikön päällikkö Joni Heliskoski ulkoministeriöstä.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Panaman paperit

Yle ei luovuta Panama-papereita verottajalle – "Suomi ainoa maa jossa viranomainen painostaa case Panaman lähdesuojaa"

Mossack Fonseca.

Verottajan viime viikolla Ylelle asettama määräaika Panama-tietojen luovuttamisesta umpeutuu tänään. Yle ei luovuta tietoja viranomaisille. Panama-vuodosta raportoineen MOT-ohjelman vastaavan toimittajan Ville Vilenin mukaan tärkeimpinä perusteluina on lähdesuojan ja sananvapauden turvaaminen, joka muodostaa luotettavan ja uskottavan tiedonvälityksen ytimen.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä