Kotimaa |

Komissio vaatii Suomelle yli 30 000 euron päivittäistä uhkasakkoa

Komission mukaan Suomi on laiminlyönyt lakien, asetusten ja määräysten antamisen. Lainsäädäntötoimet olisi tullut saattaa voimaan viimeistään maaliskuun alussa.

Euroopan komissio vaatii Suomelle sakkoja direktiivin täytäntöönpanon viivästymisestä.

Komissio on nostanut Suomea vastaan kanteen Euroopan unionin tuomioistuimessa.

Kyseinen direktiivi koskee sähkön sisämarkkinoita säätelevää lainsäädäntöä. Hallituksen esitys lainsäädäntöön vaadittavista muutoksista on valmisteilla.

Komissio pyytää unionin tuomioistuinta määräämään Suomelle runsaan 32 000 euron päivittäisen uhkasakon. Maksuvelvoite tulisi voimaan tuomion julistamispäivästä lähtien.  

Vastaavia kanteita on nostettu myös muissa EU-maissa. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun jo ensimmäisessä kanteessa voidaan vaatia seuraamuksia direktiivin täytäntöönpanon viivästymisestä. Tämä tehtiin mahdolliseksi Lissabonin sopimuksessa vuonna 2009, kertoo yksikön päällikkö Joni Heliskoski ulkoministeriöstä.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa

Onko Sveitsiin menijöitä? – pankkisalaisuuden murtuminen innostaa myös suomalaisia rahanhakumatkoille

Suomalaisilla on edelleen jopa miljoonaluokan talletuksia Sveitsin pankeissa. Tulli ja keskusrikospoliisi ovat nyt erityisen kiinnostuneita suomalaisten Sveitsin-matkoista, sillä Sveitsin tiukka pankkisalaisuus on avautumassa ensi vuoden alusta. Odotettavissa on, että moni yrittää vielä ennen vuodenvaihdetta tuoda verottajalta piilottamiaan rahoja Suomeen käteisenä.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä