Talous |

Konecranesin hallituksen puheenjohtajalle syyte törkeästä avustuspetoksesta

Konecranes Oyj kertoo saaneensa tiedon hallituksen puheenjohtajaa koskevasta syytteestä iltapäivällä. Syyte ei liity Konecranesin toimintaan.

Stig Gustavson
Stig Gustavson Kuva: Mauri Ratilainen / AOP

Nosturiyhtiö Konecranesin hallituksen puheenjohtajaa Stig Gustavsonia syytetään törkeästä avustuspetoksesta. Syyte liittyy Gustavsonin toimiin Industry Park East Management -nimisessä yhtiössä. Gustavson työskenteli kyseisessä yhtiössä hallituksen puheenjohtajana vuosina 2011-2012.

Syyte liittyy niin sanottuun yrityspuistoasiaan. Hankkeen tarkoituksena oli auttaa suomalaisia yrityksiä juurtumaan Venäjän markkinoille.

Konecranes ei ole asiassa osapuolena. Gustavson on toiminut Konecranesin hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2005. Hallituksen varapuheenjohtajan Ole Johanssonin mukaan syyte ei vaikuta Gustavsonin toimiin yrityksessä.

– En näe tällä hetkellä, että vaikuttaisi. Emme ole nähneet, että syytteellä olisi perusteita. Syyte ei myöskään liity Konecranesiin, Johansson perustelee Ylelle.

Gustavson itse kertoo Konecranesin tiedotteessa, että hän pitää syytettä perusteettomana.

Uutisen kertoi ensin talouslehti Arvopaperi.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Kotimaa

Hurja ennuste F-Securen Hyppöseltä: Tekoäly tekee ohjelmoijista työttömiä

Mikko Hyppönen.

Tekoäly on mullistanut työnteon tietoturvayhtiö F-Securella. Kaksitoista vuotta kehitetty tekoäly seuloo väsymättä haittaohjelmia. Ihmiset voivat keskittyä vaikeimpiin tehtäviin. Tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen uskoo, että vielä suurempi mullistus nähdään pian, kun tietokoneet alkavat kirjoittaa virheetöntä ohjelmakoodia. Yle tutustui tekoälyn käyttöön haittaohjelmien metsästyksessä, robotiikassa ja puheentunnistuksessa.

USA:n vaalit

Loka on lentänyt aina Yhdysvaltain presidentinvaaleissa – miksi demokraatit ovat aaseja ja republikaanit norsuja?

Yhdysvaltain presidentinvaaleissa on alkamassa loppukiri, kun demokraatit nimeävät Hillary Clintonin ehdokkaakseen maanantaina alkavassa puoluekokouksessa. Naapurileirissä on jo aloitettu kiivas lokakampanja häntä vastaan, ja myös republikaanien Donald Trump saa oman osansa. Lähes 200 vuotta sitten erästä ehdokasta haukuttiin aasiksi. Siitä syntyi demokraattien logo.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä