Talous |

Konecranesin hallituksen puheenjohtajalle syyte törkeästä avustuspetoksesta

Konecranes Oyj kertoo saaneensa tiedon hallituksen puheenjohtajaa koskevasta syytteestä iltapäivällä. Syyte ei liity Konecranesin toimintaan.

Stig Gustavson
Stig Gustavson Kuva: Mauri Ratilainen / AOP

Nosturiyhtiö Konecranesin hallituksen puheenjohtajaa Stig Gustavsonia syytetään törkeästä avustuspetoksesta. Syyte liittyy Gustavsonin toimiin Industry Park East Management -nimisessä yhtiössä. Gustavson työskenteli kyseisessä yhtiössä hallituksen puheenjohtajana vuosina 2011-2012.

Syyte liittyy niin sanottuun yrityspuistoasiaan. Hankkeen tarkoituksena oli auttaa suomalaisia yrityksiä juurtumaan Venäjän markkinoille.

Konecranes ei ole asiassa osapuolena. Gustavson on toiminut Konecranesin hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2005. Hallituksen varapuheenjohtajan Ole Johanssonin mukaan syyte ei vaikuta Gustavsonin toimiin yrityksessä.

– En näe tällä hetkellä, että vaikuttaisi. Emme ole nähneet, että syytteellä olisi perusteita. Syyte ei myöskään liity Konecranesiin, Johansson perustelee Ylelle.

Gustavson itse kertoo Konecranesin tiedotteessa, että hän pitää syytettä perusteettomana.

Uutisen kertoi ensin talouslehti Arvopaperi.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Kotimaa

Pienen leipomon tili ei juuri kartu sunnuntaileivän leipomisesta: "Oma vapaa-aika vain vähentynyt"

Sunnuntaileivän leipominen kiikkuu varsinkin pienissä leipomoissa kannattavuuden rajamailla. Ylivieskalainen Pohjanmaan Leipomo on yksi harvoista paikallisleipomoista, joka tekee leipää nykyään kaikkina seitsemänä viikonpäivänä. Toistaiseksi leipomo on pärjännyt, vaikka omistajankin vapaapäivät ovat vähentyneet. Sunnuntaikauppa ei välttämättä edes lisää työtä, vaan vähentää sitä joltain muulta päivältä.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä