Kotimaa |

Kopla tehtaili asuntomurtoja – tukikohtana vuokramökki

Poliisi selvittää nyt myös liettualaisten nuorten miesten osuutta toiseen samankaltaiseen murtosarjaan.

Lokakuussa kiinni jääneen asuntomurtokoplan toiminnasta on paljastunut uusia käänteitä.

Poliisin mukaan Liettuasta kotoisin olleet nuoret miehet tehtailivat vähintään 26 eri omaisuusrikosta Tornion ja Etelä-Savon välillä. He käyttivät tukikohtanaan Juvalla sijaitsevaa vuokramökkiä. Mökistä käsin he lähtivät pääasiassa öisin tapahtuneille rikosreissuilleen.

Lisäksi poliisi selvittää, onko miehillä yhteyttä toiseen samankaltaiseen, aiemmin paljastuneeseen rikossarjaan. Tekotavaltaan ja varastetulta omaisuudeltaan vastaava murtosarja paljastui elo-syyskuun vaihteessa.

Lokakuussa kiinni jääneet miehet veivät muun muassa koruja, elektroniikkaa ja kalliita alkoholijuomia.

Osa murtokoplan hallusta takavarikoidusta tavarasta on viellä vailla omistajaa. Valokuvat varastetusta tavarasta ovat näytillä Etelä-Savon poliisin internetsivuilla.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kulttuuri

Pariisin tiukat turvatoimet pistävät katutaiteilijoiden ja ilmastoaktivistien luovuuden koetukselle

Parin viikon takaiset terrori-iskut saivat Ranskan julistamaan poikkeustilan ja kiristämään turvatoimet äärimmilleen. Ilmastokokoukseen valmistautuneet taiteilijat ja aktivistit ovat joutuneet sekä perumaan tapahtumiaan että muuttamaan suunnitelmiaan. Esimerkiksi helsinkiläiskaksikko Angry Bunnies ei voi naamiointikiellon vuoksi piiloutua valtaviin jäniksenpäihin, ei etenkään Tasavallan aukiolla.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä