Ulkomaat |

Koreat kärsivät pahimmasta kuivuudesta vuosisataan

Pitkittyneen kuivuuden pelätään johtavan siihen, ettei Pohjois-Korea pysty ruokkimaan kaikkia kansalaisiaan. Jo nyt Pohjois-Korea on vahvasti ulkomailta tulevan ruoka-avun varassa.

Korean niemimaata koettelee pahin kuiva kausi yli vuosisataan. Pohjois- ja Etelä-Koreassa pelätään viljelysatojen kärsivän ja maiden vesivarantojen hupenevan kuivuuden seurauksena.

Pitkittyneen kuivuuden pelätään johtavan siihen, ettei Pohjois-Korea pysty ruokkimaan kaikkia kansalaisiaan. Jo nyt Pohjois-Korea on vahvasti ulkomailta tulevan ruoka-avun varassa. Maa on kärsinyt jatkuvasta ruokapulasta 1990-luvulta lähtien, jolloin sarja luonnonkatastrofeja ja epäonnistuneita viljely-yrityksiä johti laajamittaiseen nälänhätään.

Tällä hetkellä kaksi kolmastosaa Pohjois-Korean 24 miljoonasta asukkaasta elää jatkuvassa niukkuudessa. Myös maan vesivarannot hupenevat kovaa vauhtia, mikä vaikeuttaa viljelmien keinokastelua.

YK arvioi aiemmin tässä kuussa, että Pohjois-Korean auttamiseksi on kerättävä 198 miljoona dollaria.

Myös Etelä-Korea on kertonut, että maassa koetaan pahin kuiva kausi 104 vuoteen. Etelä-Koreassa ei ole satanut liki kahteen kuukauteen. Maassa ollaan huolissaan sadolle aiheutuvasta vahingosta sekä maan vesivarojen hupenemisesta. Etelä-Korean valtiovarainministerin Bahk Jae-wanin mukaan jo nyt joidenkin maataloustuotteiden hinnat ovat nousseet tuntuvasti.

Etelä-Koreaan on luvattu sadetta tulevana viikonloppuna, ja Pohjois-Koreaankin odotetaan vähäisiä sateita tulevina viikkoina.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Kotimaa

Hurja ennuste F-Securen Hyppöseltä: Tekoäly tekee ohjelmoijista työttömiä

Mikko Hyppönen.

Tekoäly on mullistanut työnteon tietoturvayhtiö F-Securella. Kaksitoista vuotta kehitetty tekoäly seuloo väsymättä haittaohjelmia. Ihmiset voivat keskittyä vaikeimpiin tehtäviin. Tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen uskoo, että vielä suurempi mullistus nähdään pian, kun tietokoneet alkavat kirjoittaa virheetöntä ohjelmakoodia. Yle tutustui tekoälyn käyttöön haittaohjelmien metsästyksessä, robotiikassa ja puheentunnistuksessa.

USA:n vaalit

Loka on lentänyt aina Yhdysvaltain presidentinvaaleissa – miksi demokraatit ovat aaseja ja republikaanit norsuja?

Yhdysvaltain presidentinvaaleissa on alkamassa loppukiri, kun demokraatit nimeävät Hillary Clintonin ehdokkaakseen maanantaina alkavassa puoluekokouksessa. Naapurileirissä on jo aloitettu kiivas lokakampanja häntä vastaan, ja myös republikaanien Donald Trump saa oman osansa. Lähes 200 vuotta sitten erästä ehdokasta haukuttiin aasiksi. Siitä syntyi demokraattien logo.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä