Lahti |

Koruissa Lahtikin on sympaattinen

Lahtelaisten liikkeiden ikkunoihin on ilmestynyt erikoisia koruja. Ne ovat ulkopaikkakuntalaisten taitelijoiden näkemyksiä Lahdesta.

Kierrätysmateriaaleista tehtyjä koruja SPR:n putiikin näyteikkunassa
SPR:n näyteikkunan korut on tehty kierrätysmateriaalista Kuva: Juha-Petri Koponen / Yle

Lahti korut -näyttelyssä 14 yrityksen ikkunaan on kerätty töitä 27 korutaiteilijalta. Suurin osa on ulkomaalaisia, kaukaisin tekijä on Yhdysvalloista. Kaikille taiteilijoille Lahti on vieras kaupunki.

- Osa on käynyt kaupungissa, osa pohjaa työnsä nettitietoihin. Tilasimme töitä, joissa he yrittävät kuvailla Lahtea, näyttelyn toinen tuottaja, korutaiteilija Anna Rikkinen kertoo.

Osassa teoksista on havaittavissa surumielisyyttä, mutta myös sympatiaa ja ilottelevuutta sekä Lahdelle ominaista urheiluhenkeä.

– Anna Rikkinen

Korujen perusteella Lahdesta saa moniulotteisen kuvan. Joillekin Lahti näyttäytyy jopa runollisena, toisille sävyltään tummana kaupunkina.

- Osassa teoksista on havaittavissa surumielisyyttä, mutta myös sympatiaa ja ilottelevuutta sekä Lahdelle ominaista urheiluhenkeä.

Näyttelyyn kuuluu kaikille avoimia kiertokävelyitä, joissa tutustutaan kaikkien näyteikkunoiden koruihin oppaan avustuksella. Kolmen viikon näyttelyajan jälkeen työt lähtevät esittäytymään Keski-Eurooppaan.

- Meillä on näyttely Münchenissä Saksassa sekä Gentissä Belgiassa, Anna Rikkinen iloitsee.

Tuoreimmat aiheesta: Lahti

Pääuutiset

Kotimaa

Kaikki uhrit nuorehkoja, joukossa kaksi naista

Lippu puolitangossa Jämijärven kentällä.

Tapahtumat hetki hetkeltä

9.40

Onnettomuudesta selvisi hengissä kolme ihmistä. Heistä yksi on turmakoneen lentäjä. Heidän vammansa ovat lieviä, mutta he ovat edelleen tarkkailtavana Tampereen yliopistollisessa sairaalassa.

9.38

Onnettomuudessa sai surmansa kahdeksan nuorehkoa ihmistä. Heistä kaksi oli naisia. Uhrit olivat kotoisin useilta eri paikkakunnilta. Poliisi on jo toimittanut suruviestit uhrien omaisille.

9.05

Toimittajamme kuvaa koneesta mahdollisesti irronneiden osien etsimistä hyvin vaikeaksi, vaikka maasto alueella on helppokulkuista. Se on kuin etsisi neulaa heinäsuovasta, Ville Kolari kuvailee 12-metristä mäntymetsää, jonne kone putosi.

Lue lisää

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä