Kotimaa |

Koskimelonnan tyrskeet houkuttelivat helsinkiläisiä Vanhankaupunginkoskelle

Icebreak-melontatapahtuma keräsi tuhansia ihmisiä. Helsingin Vanhankaupunginkoskella kilpailivat Suomen parhaat koskimelojat ja ulkomaalaiset kilpakumppanit.

Melojia koskessa.
Kuva: Yle

Sunnuntai-iltapäivänä kahdennentoista kerran järjestettyyn tapahtumaan toi tänä vuonna lisähaastetta Vanhankaupunginkosken runsas vesimäärä.

- Tänään on loistavat olosuhteet. Meillä ei ole koskaan aiemmin ollut kisan aikana näin paljon vettä täällä. Huiput nousevat nyt esiin. Virran paine on niin kova ja vettä on niin paljon, että siellä jyvät erottuvat akanoista, Icebreak-tapahtuman organisaattori Kai Lindqvist sanoi ennen finaalia.

Vanhankaupunginkoskella oli taituroimassa Suomen parhaita sekä lähinnä Venäjältä tulleita koskimelojia. Lajina oli boatercross, joka tapahtuman organisaattorin Kai Lindqvistin mukaan on sähäkkä laji.

- Neljä lähtee yhtä aikaa koskeen. Se, joka on ensimmäisenä maalissa, on voittaja. Se on hyvin simppeliä. Kontaktia saa ottaa ja sitä myös välillä otetaan. Kyllä se on yleisölaji.

Naisten sarjan voitti Kanoottisissit ry:n Paula Suurseppä. Miesten kisan voitto meni venäläiselle Alexei Lukinille. Kohina ry:n Jussi Tanskanen meloi kakkoseksi. Tanskasen mukaan kosken runsas vesi teetti töitä.

- Koski on aika vahva ja se työntelee ympäriinsä. Tosi rankkaa on pitää koko ajan vauhtia yllä kajakissa, ettei se lähde lapasesta. Kaikki tapahtuu niin nopeasti, että pitää vain reagoida, Tanskanen kuvaili kilpailun jälkeen.

Kovan tason koskimelojia on Suomessa muutamia kymmeniä. Harrastajia on joitakin satoja.Putouslasku hätkähdytti yleisöä

Tapahtuman yleisölle huimimpaa antia olivat Vanhankaupunginkosken kuusimetrisen putouksen laskut.

- Mietimme, laskevatko he todella tätä pystysuoraa seinää. Kyllä näköjään laskivat. Hurjaa oli, totesi laskuja seurannut Anne Raimi-Lehto.

9-vuotias Maria Levlin oli myös katsomassa putouslaskuja. Hän tuskin lähtisi koskeen isompanakaan.

- No enpä taida, Maria Levlin tuumi.

- Putouslasku varsinkin oli täysin hullujen puuhaa. Selvisivät hengissä, hyvissä voimin ja hymyillen, mutta itse en kyllä lähtisi, Markus Levlin jatkoi.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä