Kajaani |

Kotimaiset mansikantaimet tuotteliaita

Kotimaiset mansikan taimet tuottavat ulkomaalaisia taimia enemmän satoa. Siitä huolimatta suomalaisten mansikanviljelijöiden käyttämistä taimista suurin osa tuodaan Hollannista.

mansikoita pensaassa
Kuva: YLE / Antti Mälkönen
Sotkamo

Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen Sotkamon toimipaikassa tehdyn selvityksen mukaan kotimasen Polka-lajikkeen taimet tuottavat keskimäärin 20 prosenttia enemmän marjoja kuin korkealaatuisimman Hollannissa tuotettavan mansikan taimet. Taimivertailua on tehty Sotkamossa vuodesta 2008 alkaen.

Hollantilaiset taimet tuottivat istutusvuonna satoa 477 grammaa taimea kohden, mutta vuotta istutuksen jälkeen satotaso romahti 199 gramman tasolle taimelta. Kotimaiset mansikan taimet tuottivat esikasvatusvuoden jälkeisenä vuonna satoa 623 grammaa taimelta. Vuotta myöhemmin tuotto oli 621 grammaa taimea kohden.

Mansikan taimivertailu tehdään osana EU:n Maaseuturahaston ja Kainuun, Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskusten rahoittamaa hanketta. Koetta jatketaan vielä ensi vuoden ajan.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Kajaani

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä