Kotimaa |

Kotkan murhatutkinnassa pidätys

Kotkan Marinmäessä 15. marraskuuta tapahtuneen henkirikoksen tutkinnassa on pidätetty nuori kymenlaaksolainen mies. Poliisi harkitsee vangitsemisvaatimuksen jättämistä Kymenlaakson käräjäoikeuteen.

Poliisiauto liikkeellä murhapaikalla Marinkylässä Kotkassa.
Kuva: Juha Korhonen / Yle

Kotkan Marinmäessä 15.11. tapahtuneen henkirikoksen tutkinnassa on maanantaina pidätetty nuori kymenlaaksolainen mies. Miestä epäillään murhasta.

- Tutkinta on kesken, mutta syytä epäillä -kynnys on ylittynyt, sanoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Kimmo Huhta-aho keskusrikospoliisista.

Huhta-ahon mukaan tapaukseen on tulossa myös muita rikosnimikkeitä. Tutkinnallisista syistä pidätetystä ei voida antaa tarkempia tietoja.

Poliisi harkitsee vangitsemisvaatimuksen jättämistä Kymenlaakson käräjäoikeuteen. Pidätys pohjautuu poliisin omaan esitutkintaan, josta vastaavat Keskusrikospoliisi ja Kymenlaakson poliisilaitos.

Vuonna 1952 syntynyt mies surmattiin Kotkan Marinkylässä marraskuun puolessa välissä. Poliisin mukaan uhri ja epäilty eivät olleet ainoat paikalla olleet henkilöt tapahtuma-aikaan.

Voimakkaat inhimilliset syyt sekä tutkintataktiset syyt estävät kuitenkin poliisin mukaan avaamasta asiaa enempää. Tekotapaa on kuvailtu erityisen julmaksi, mutta sen yksityiskohtia ei tässä vaiheessa kerrota.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Kotimaa

Kyllästyitkö Suomeen ja ankeisiin työnäkymiin? Näissä maissa töitä todennäköisimmin löytyisi

Kyllästyitkö Suomeen ja ankeisiin työnäkymiin? Näissä maissa on töitä vaikka muille jakaa

Suomen naapurimaista Ruotsi ja Norja ovat perinteisesti olleet suomalaista työntekijää houkuttelevia maita. Työtä olisi työttömyysprosenttien valossa myös muualla Keski-Euroopassa ja jopa välimerellisessä maassa aivan Pohjois-Afrikan kupeessa. Kun meillä oli syyskuussa 2014 työttömyysaste 8,8%, on se esittelemissämme maissa noin viiden prosentin tuntumassa - jopa alle.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä