Kotimaa |

Koulutuskeskus JAKKissa rajut vähennykset

Aikuiskoulutuskeskus JAKKin henkilöstön vähentämistarve on varmistunut 60 henkilötyövuodeksi. Tämä toteutetaan irtisanomisten, osa-aikaistamisten ja lomautusten avulla. Määräaikaisia palvelussuhteita ei jatketa. Vähennykset astuvat voimaan vuoden kuluessa.

JAKKin kuorma-autoja logolla.
JAKKin koulutuskäytössä olevia kuorma-autoja. Kuva: Pasi Takkunen / Yle

Koulutuskeskus JAKKissa on käyty jo kolmannet peräkkäiset yt-neuvottelut. Koko henkilöstöä eli 150 henkeä koskevat yt-neuvottelut päättyivät torstaina. Vähentämistarpeeksi varmistui maksimissaan 60 henkilötyövuotta.

Koulutuskeskuksen aijemmat yt-neuvottelut johtuivat talousvaikeuksista ja toiminnan supistamisesta. Nyt kyse oli organisaation, henkilöstörakenteen ja toimenkuvien uudelleenjärjestelystä ja tiivistämisestä. Koko toiminta jakaantuu kahteen eri osakeyhtiöön.

Vielä pari vuotta sitten JAKKin leivissä työskenteli liki 300 henkeä, ja nyt vuodenvaihteessa luku oli laskenut puoleen ja tämän vuoden aikana väki entisestään vähenee. Rankimmin vähennykset ovat koskeneet autopuolta.

JAKK on toiminut 9 eri paikkakunnalla, mutta nyt enää 7 paikkakunnalla. Viime vuonna koulutus jouduttiin lopettamaan Vantaalla ja Kuopiossa. JAKKin päätoimipaikka pysyy edelleen Jalasjärvellä. Muut toimipaikat sijaisevat Jyväskylässä, Oulussa, Porissa, Tampereella, Turussa ja Vaasassa.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Ulkomaat

Alppien lentoturma osoittautumassa tahalliseksi – tämä kaikki asiasta tiedetään

Turmatutkijat työskentelivät lentokoneen jäänteiden seassa Seynen kaupungin lähellä, Alpeilla torstaina.

Tapahtumat hetki hetkeltä

klo 21.01

Valkoisen talon mukaan lentotragedia ei liity terrorismiin.

klo 19.55

Turma on saanut lentoyhtiöitä muuttamaan käytäntöjään. Mm. Easyjetin ohjaamossa on jatkossa oltava aina kaksi miehistön jäsentä. Lue lisää.

19.48

Saksalainen Passauer Neue Presse -lehti on haastatellut perämiehen tuttavaa, jonka mukaan perämies oli epätasapainoinen ja joutunut myös keskeyttämään pilottikoulutuksensa puoleksi vuodeksi psyykkisistä syistä. Tuttavan mukaan perämiehen haaveena oli aina ollut päästä lentäjäksi. Turmaa tutkivat viranomaiset eivät ole vielä julkaisseet virallisia tietoja perämiehen terveydentilasta.

Lue lisää

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä