Ulkomaat |

Kreikkalaiset välttyvät ikäviltä talousuutisilta - toimittajat ovat lakossa

24 tuntia kestävän lakon vuoksi maanantaina ei esitetä televisio- eikä radiouutisia. Lehdet eivät ilmesty tiistaina.

Lakkoilevat toimittajat marssivat kadulla Ateenassa.
Lakkoilevat toimittajat marssivat Ateenassa maanantaina. Kuva: Alkis Konstantinidis / EPA

Kreikassa ei esitetä tänään maanantaina televisio- tai radiouutisia, sillä toimittajat ovat vuorokauden kestävässä lakossa vastustaakseen säästöjä. Maanantain lakon vuoksi sanomalehdet jäävät tiistaina ilmestymättä.

Talouskriisin kurimuksessa mediatalot ovat irtisanoneet henkilökuntaansta ja leikanneet jäljelle jääneiden työntekijöiden palkkoja.

- Meitä pyydettiin allekirjoittamaan sopimukset 25 prosentin palkanalennuksista, sanoo Alfa-radiokanavalla 13 vuotta työskennellyt teknikko Fotini Karagoussi.

- Alfalla on nyt 30 työntekijää, kun vielä viisi vuotta sitten työntekijöitä oli 130, Karagoussi jatkaa.

Ennen toimittajia Kreikassa ovat syyskuun aikana lakkoilleet muun muassa poliisit, lääkärit, palomiehet, sotilaat ja asianajajat. Keskiviikkona Kreikan suurimmat ammattiliitot järjestävät vuorokauden yleislakon, jonka on määrä sulkea kouluja ja keskeyttää juna- ja lauttaliikenteen.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Kotimaa 5

Onko naapurisi hyvätuloisempi ja paremmin koulutettu kuin sinä? Tarkista tulokoneesta

Suomen hyvätuloisimmilla postinumeroalueilla asuu kaikkein koulutetuinta väkeä, selviää Ylen tulokoneesta. Suomessa on myös kymmeniä alueita, joilla ei asu yhtään maisteria saati tohtoria. Koneeseen on koottu jokaisen Suomen postinumeroalueen asukkaiden tulotiedot sekä koulutustiedot. Koneen avulla voit myös tarkastella, minkä verran asuinalueellasi asuu esimerkiksi työttömiä, opiskelijoita, työssäkäyviä tai eläkeläisiä.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä