Ulkomaat

Kristittyjä asemiehiltä suojellut muslimi kuoli leikkauksessa Nairobissa: "Todellinen sankari"

Ääri-islamilaiset hyökkääjät koettivat joulukuussa bussiin tehdyssä hyökkäyksessä erotella muslimimatkustajat ja kristityt, mutta muslimit suojelivat kristittyjä.

Kristittyjä suojellut Salah Farah kuoli al-Shabaabin hyökkäyksessä saamiinsa vammoihin nairobilaisessa sairaalassa maanantaina.
Kristittyjä suojellut Salah Farah kuoli al-Shabaabin hyökkäyksessä saamiinsa vammoihin nairobilaisessa sairaalassa maanantaina. Kuva: Kuvakaappaus BBC:n verkkosivulta 19. tammikuuta 2016.

Muslimiopettaja, joka suojeli kristittyjä al-Shabaabin asemiehiltä Keniassa joulukuussa, on kuollut hyökkäyksessä saamiinsa vammoihin, kertoo yleisradioyhtiö BBC. Mies kuoli maanantaina leikkauksessa, jossa yritettiin hoitaa hänen luodista saamaansa haavaa.

34-vuotias Salah Farah matkusti bussilla Manderassa Keniassa joulukuussa, kun al-Shabaabin kapinalliset hyökkäsivät linja-autoon. Hyökkääjät ampuivat linja-autoa ja käskivät kuljettajan pysähtyä.

Sen jälkeen he komensivat matkustajat ulos bussista. Farah kertoi hyökkäyksen jälkeen The Daily Nation -lehdelle, että musliminaiset alkoivat riisua hijab-huivejaan ja antoivat niitä kristityille naisille.

Miehet vastustivat asemiehiä

Miehet  asettautuivat kapinallisia vastaan, Farah mukaan lukien. Bussissa oli kaikkiaannoin 60 matkustajaa.

– Käskimme heitä tappamaan meidät kaikki, tai jättämään meidät rauhaan, sanoi Farah The Daily Nation -lehdelle.

Asemiehet ampuivat Farahia ja opiskelijaa. Heidät kuljetettiin nairobilaiseen sairaalaan hoitoon. Lähes kuukausi hyökkäyksen jälkeen hän kuoli sairaalassa eilen maanantaina.

Al-Shabaab olisi säästänyt muslimit

Farah kertoi BBC:lle hyökkäyksen jälkeen antamassaan haastattelussa, että asemiehet olivat olleet valmiita säästämään hänen henkensä.

– He kertoivat meille, että jos olemme muslimeja, olemme turvassa. Joukossamme oli ihmisiä, jotka eivät olleet muslimeja. He peittivät päänsä, kertoi Farah.

Kenian poliisi: Todellinen sankari

Kenian poliisi on ylistänyt Farahia todelliseksi sankariksi, kertoo Kenian Standard. Poliisi lennätti Farahin ruumiin Nairobista Manderaan tiistaina, kiitoksena siitä, että hän suojeli viattomia kenialaisia matkustajia.

Al-Shabaab tappoi kaksi matkustajaa hyökkäyksen aikana. Farahilla on viisi lasta.

Tuoreimmat aiheesta: Ulkomaat

Pääuutiset

Ulkomaat

Maanjäristys aiheutti laajoja tuhoja Keski-Italian vuoristoalueella – Yle seuraa hetki hetkeltä

Pelastustyöntekijät auttoivat maanjäristyksen uhreja Amatricessa keskiviikkona.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä