Talous |

KSML: Elcoteqin konkurssi halutaan EU:n tarkasteluun

Elcoteqin viimeisen hallituksen varapuheenjohtaja, laamanni Hannu Krogerus lähettää Keskisuomalaisen mukaan tällä viikolla tutkintapyynnön Elcoteqin viimeisistä vaiheista EU:n sisämarkkina- ja kilpailuosastoille sekä petoksentorjuntavirastolle.

Elektroniikan sopimusvalmistajan Elcoteqin konkurssiin johtaineita syitä halutaan selvittää, kirjoittaa sanomalehti Keskisuomalainen. Talousvaikeuksiin ajautunut Elcoteq meni konkurssiin viime syksynä. Yksi yhtiön tärkeimmistä asiakkaista oli matkapuhelinvalmistaja Nokia.

Elcoteqin viimeisen hallituksen varapuheenjohtaja, laamanni Hannu Krogerus lähettää Keskisuomalaisen mukaan tällä viikolla tutkintapyynnön Elcoteqin viimeisistä vaiheista EU:n sisämarkkina- ja kilpailuosastoille sekä petoksentorjuntavirastolle.

Krogerus haluaa, että EU:n sisämarkkina- ja kilpailuosasto sekä petoksentorjuntavirasto tutkivat, ovatko eurooppalaiset suuryritykset, eurooppalainen pankkijärjestelmä ja Luxemburgin valtio vastuussa useiden yritysten tutkimus- ja tuotekehityksen sekä tuotannon ohjaamisesta Kiinaan.

Elcoteq siirsi pääkonttorinsa Lohjalta Luxemburgiin vuonna 2008.

Keskisuomalainen kirjoittaa, että kunhan tutkinta aikanaan valmistuu, sen jälkeen katsotaan, onko mahdollista kutsua Elcoteqin osakkeenomistajia ja muita yhtiön konkurssin haittaamia pohtimaan ryhmäkanteen nostamista.

- Amerikkalaiseen vahingonkorvausvaatimusten tasoon tottuneiden ex-nokialaisten käsitys tuollaisen yhteisvastuullisen vahingonkorvauksen määrästä pitäisi olla vähintään kuusi miljardia euroa yhtiölle itselleen, mikä tarvittaisiin asiaintilan palauttamiseen tahallisen vahingonteon ja tuhotyön aloittamista edeltäneeseen aikaan, Krogerus sanoi Viitasaarella järjestetyssä tilaisuudessa.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Eduskuntavaalit 2015

Ylen vaaliennuste: SDP ja kokoomus tasoissa kakkosina

Video: Timo Soini, Alexander Stubb, Antti Rinne ja Juha Sipilä tulosillassa Pikkuparlamentissa Helsingissä.
13:44

Tapahtumat hetki hetkeltä

Kello 22.05

SDP:n Nasima Razmyarista on tulossa ensimmäinen maahanmuuttotaustainen kansanedustaja. Helsingin vaalipiiristä valittava Razmyar on puolueensa neljäs valittu edustaja.

Kello 22.01

Kaikki puheenjohtajat ovat onnitelleet keskustan Juha Sipilää hyvästä tuloksesta. Ylen politiikan erikoistoimittaja Pekka Ervasti muistutti kuitenkin, että Sipilän tilanne ei käy kateeksi, kun tästä lähdetään hallitusta rakentamaan.

Kello 22.00

Kaikki ministerinä nyt olevat näyttävät saavan paikan uuteen eduskuntaan. Erityisen kovan potin on saamassa uutena ehdokkaana RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund.

Lue lisää

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä