Talous

Kuljetusyritys DB Schenker irtisanoo Suomessa 67 työntekijää

Kuljetus- ja logistiikkayhtiö DB Schenkerin viime viikolla päättyneet yhteistoimintaneuvottelut johtavat irtisanomisiin. Työt loppuvat vajaalta seitsemältäkymmeneltä ihmiseltä. Tulossa on myös lomautuksia.

Terminaali
Schenker Oy:n terminaali Lappeenrannassa. Kuva: Yle

Schenker Oy irtisanoo koko maassa 67 ihmistä, heistä vajaat viisikymmentä on autonkuljettajia ja terminaalityöntekijöitä ja kaksikymmentä toimihenkilöä.

Lisäksi työntekijöitä voidaan lomauttaa toistaiseksi. Vuoden vaihteessa alkaneiden ja viime viikolla päättyneiden yt- neuvottelujen piirissä oli lähes koko yhtiön henkilöstä eli 1450 ihmistä.

Toimenpiteiden taustalla ovat tuotannolliset ja taloudelliset syyt eli tavarakuljetusten määrän väheneminen.

Yhtiöllä on kymmeniä toimipisteitä eri puolilla Suomea, esimerkiksi Itä-Suomessa Joensuussa noin 130 työntekijää ja Kuopiossa 120. Schenker Oy ei kerro, kuinka irtisanomiset kohdistuvat eri paikkakunnille.

Tuoreimmat aiheesta: Talous

Pääuutiset

Ulkomaat

Voimakas maanjäristys Keski-Italiassa – "Puolet kaupungista menetetty"

romahtanut talo
Talous

Vaalirahakohussa ryvettyneellä Nuorisosäätiöllä ja sen johdolla vaiettuja kiinteistöbisneksiä

Nuorisosäätiön Aki Haaro ja Perttu Maskonen.

Keskustataustaisessa Nuorisosäätiössä käy puhuri. Säätiöstä on alettu nopeasti luoda myös kovan rahan rakennuttajaa, vaikka sen tarkoitus on edistää nuorten edullista asumista. Vaalirahakohun jälkeen yleishyödyllinen säätiö on siirtynyt tukevasti keskustanuorten entisen johtokaksikon Aki Haaron ja Perttu Nousiaisen haltuun. Kerkeän kaksikon nimet yhdistyvät myös Nuorisosäätiön liepeillä toimivaan, vaiettuun kiinteistösijoitusyhtiöön, käy ilmi Ylen laajasta selvityksestä.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä