Politiikka |

Kuntaliiton Haatainen kehuu sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistusta

Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Tuula Haatainen pitää hyvänä, että kunnat on otettu lähtökohdaksi palvelujen rahoittajana ja järjestäjänä sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamisessa.

Sosiaali- ja terveyspoliittinen ministeriryhmä on valinnut uudistuksen jatkovalmistelun pohjaksi mallin, jossa kunnat tai niiden muodostamat alueet vastaavat perustason palveluista. Niille kuuluisi myös merkittävä osa sairaalahoidosta.

Haataisen mukaan vaativammasta hoidosta vastaamaan suunnitellut viisi erityisvastuualuetta riittäisivät huolehtimaan valtakunnallisesti kattavasta ja laadukkaasta erikoissairaanhoidosta.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistus on osa hallituksen käynnistämää kuntauudistusta. Haataisen mukaan kuntien peruspalveluita on voitava vahvistaa ja kasvaviin tarpeisiin vastaamaan tarvitaan vahvoja kuntia tai sosiaali- ja terveydenhuollon alueita.

Haatainen on jäsenenä uudistusta valmistelevassa työryhmässä.

Tuoreimmat aiheesta: Politiikka

Pääuutiset

Kotimaa

Onko Sveitsiin menijöitä? – pankkisalaisuuden murtuminen innostaa myös suomalaisia rahanhakumatkoille

Suomalaisilla on edelleen jopa miljoonaluokan talletuksia Sveitsin pankeissa. Tulli ja keskusrikospoliisi ovat nyt erityisen kiinnostuneita suomalaisten Sveitsin-matkoista, sillä Sveitsin tiukka pankkisalaisuus on avautumassa ensi vuoden alusta. Odotettavissa on, että moni yrittää vielä ennen vuodenvaihdetta tuoda verottajalta piilottamiaan rahoja Suomeen käteisenä.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä