Pohjanmaa

Kuntapalvelut ja kuntaliitokset tärkeimpiä asioita ehdokkaille Vaasan seudulla

Peruspalvelut ja Vaasan seudun vahvistaminen nousivat tärkeimmiksi puheenaiheiksi Yle Pohjanmaan kuntavaalikiertueella Vaasassa tänään. Moni alueen kunnallisvaaliehdokas peräänkuulutti myös esimerkiksi kuntakeskuksen ulkopuolella sijaitsevien lähipalvelujen tärkeyttä.

Kunnallisvaaliehdokkaita Vaasan Rewell Centerissä.
Kuva: Hans-Mikael Holmgren / Yle

Usea Yle Pohjanmaan kuntavaalikiertueelle Vaasassa osallistunut kunnallisvaaliehdokas pitää Vaasan seudun vahvistamista tärkeänä. Monen ehdokkaan mielestä alueella pitää saada aikaan kuntaliitoksia, jotta alue pysyisi mukana maakuntakeskusten välisessä kilpailussa. Paikalla Rewell Centerissä oli myös liitosten vastustajia, joiden mielestä kuntien yhteistyö on riittävä muoto.

Myös peruspalvelut nousivat puheenaiheiksi. Moni ehdokas oli peruspalveluiden säilyttämisen ja parantamisen puolesta. Nykyisiä ongelmia palveluissa haluttiin ratkaista tulevalla valtuustokaudella. Esimerkiksi vähäkyröläisiltä ehdokkailta löytyi tahtoa puolustaa varsinkin kaupunkikeskuksen ulkopuolisia lähipalveluita.

Vaalikiertueella myös kielikysymykset putkahtivat puheisiin. Ehdokasjoukossa haluttiin lähteä rikkomaan lopullisesti näkymätöntä Vaasan seudun kielimuuria. Esimerkiksi perussuomalaisten Harri Leppälä haluaisi, että kaikki Vaasan koulut muutettaisiin kaksikielisiksi. RKP:n Erkki Peltosen mukaan kielestä on tehty tällä hetkellä aivan liian iso kysymys, jonka varjoon moni asia jää. Kristillisten ehdokas Heimo Hokkanen puolestaan tarkistaisi muun muassa lääkärien kielivaatimuksia, jotta avoimiin lääkärintoimiin saataisiin enemmän hakijoita.

Yle Pohjanmaan kuntavaalikiertueelle Rewell Centerissä osallistui reilut 40 Vaasan seudun kunnallisvaaliehdokasta.

Tuoreimmat aiheesta: Pohjanmaa

Pääuutiset

Kotimaa

Länsimetron lisäksi Espoon toinen jättihanke reilusti myöhässä – pöytäkirjat salataan taas

Espoonsairaala.

Länsimetron lisäksi espoolaiset saavat odottaa myös uuden sairaalansa valmistumista Jorviin. Hanke ei ole kaikilta osin sujunut kuin tanssi: aikataulu on venynyt ja rahaa on palanut suunniteltua enemmän. Kaupunki vääntää kättä laskutuksesta rakentaja Lujatalon kanssa. Espoossa hämmennystä on herättänyt myös kaupungin teknisen toimen johtajan veljen rooli hankkeessa Lujatalon puolella.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä