Kotimaa |

Kuntavaaliehdokkaalle syyte vaalilahjonnasta Nokialla

Nokialainen perussuomalaisten kuntavaaliehdokas saa syytteen vaalilahjonnasta. Syytteen poikineen vaalimainoksen julkaissut Nokian Uutiset välttyy syytteiltä riittämättömän näytön vuoksi.

Nokian Uutisissa julkaistu vaalimainos.
Kuva: Heli Mansikka / Yle

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske on nostanut syytteen perussuomalaisten kuntavaaliehdokasta vastaan vaalilahjonnasta.

Syytteen mukaan ehdokas oli sanomalehdessä julkaistussa vaalimainoksessa luvannut palkkion tai muun edun taivuttaakseen äänestäjät äänestämään häntä. Ehdokas oli luvannut häntä äänestäneille mahdollisuuden osallistua arvontaan, jossa oli palkkio.

Rikoksesta epäilty on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.

Haastehakemus on jätetty Pirkanmaan käräjäoikeuteen. Syytettä käräjäoikeudessa ajaa Pirkanmaan syyttäjänviraston kihlakunnansyyttäjä Mika Mäkinen.

Mainoksen julkaisijalle ei syytteitä

Nokian Uutisten päätoimittaja ei saa syytettä epäillystä avunannosta vaalilahjontaan tai päätoimittajarikkomuksesta. Apulaisvaltakunnansyyttäjä jätti syytteen asettamatta riittämättömän näytön vuoksi.

Myöskään lehden markkinointipäällikköä ja asiakaspalvelusihteeriä ei syytetä epäillystä avunannosta vaalilahjontaan.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Ulkomaat

Poliisijohtaja: Münchenin ampumisella ei yhteyttä pakolaisteemaan tai Isisiin

EU:n ja Saksan liput laskettiin puolitankoon Valtiopäivätalon edustalla Berliinissä.
Ulkomaat

Jos et ehtinyt lukea uutisia viikolla, kurkista ne tästä!

Turkki jatkoi toisinajattelijajahtiaan ja uhitteli ihmisoikeuksista huolestuneelle lännelle ilmoittamalla, että Turkki päättäisi itse kuolemanrangaistuksen mahdollisesta käyttöönotosta. Ranskassa Nizzan iskijällä epäillään olleen avustajia, Yhdysvalloissa republikaanit sovittelivat presidenttiehdokas Donald Trumpiin liittyviä riitojaan puoluekokouksessaan ja Suomi sai kovat päästötavoitteet EU:lta. Tässä keskeisiä poimintoja viikon varrelta.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä