Savo |

Kuopion taloustilanne heikentynyt entisestään

Kuukauden aikana Kuopion tulosennuste on laskenut yli kolmella miljoonalla eurolla. Säästötoimia linjataan kaupunginhallituksen kokouksessa maanantaina.

Kuopion kaupungintalon seinä
Kuva: YLE / Antti Karhunen

Uusimpien laskelmien mukaan Kuopion ydinkaupungin koko vuoden tulos on muodostumassa yli 26 miljoonaa euroa alijäämäiseksi. Tulosennuste on entisestään heikentynyt yli 3 miljoonalla eurolla kuukauden aikana.

Kaupunginjohtaja Petteri Paronen sanoo, että etenkin sairaanhoitopiirin laskutus Kuopiolta on paljon ennakoitua suurempi, ylitystä lasketusta on jo alkuvuoden aikana kertynyt noin 4,5 miljoonaa. Koko vuodelle lisälaskua sairaanhoitopiiriltä on tulossa peräti 10 miljoonaa. Kaupunginjohtaja Paronen sanoo, että sairaanhoitopiiriltä edellytetään nyt tuottavuuden kehittämistä samoin periaattein kuin kaupungin omalta organisaatiolta.

Kaupunginhallitus linjaa uusia säästötoimia ensi maanantaina. tavoitteena on vähintään 8,5 miljoonan säästöt määrärahaleikkauksien, henkilöstön säästövapaiden ja lomarahavapaiden avulla. Uutta pitkäaikaista lainaa esitetään otettavaksi 24 miljoonaa euroa.

Kaupunginjohtaja Parosen mukaan kaupungin talouden tilanne ei näytä hyvältä, mutta toivoa ei kuitenkaan aiota menettää.

Tuoreimmat aiheesta: Savo

Pääuutiset

Kotimaa

Palomestari: Turmakoneesta jäi jäljelle romukasa, ei mitään tunnistettavaa

Sunnuntain tiedotustilaisuus onnettomuudesta.

Tapahtumat hetki hetkeltä

8.00

Onnettomuustutkintakeskuksen tutkija pitää koneen hylyn tutkimista erittäin haastavana, koska kone on tuhoutunut niin pahasti.

7.58

Tutkinnassa on nyt kolme keskeistä linjaa. Käydä hylky läpi, kuulla silminnäkijöitä ja onnettomuudesta selvinneitä ja käydä läpi kaikki mahdolliset kuva- ja muut tallenteet, kertoo Onnettomuustutkintakeskuksen johtava tutkija Ismo Aaltonen.

7.27

Onnettomuuden varsinainen tutkinta alkaa tänään. Tarkoituksena on etsiä koneesta mahdollisesti lennon aikana irronneita osia. Lisäksi tutkijat käyvät lennosta mahdollisesti olevat tallenteet läpi.

Lue lisää

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä