Kulttuuri |

Kuopion tuleva teatterijohtaja ehdottaa: KalPa ja teatteri yhteistyöhön

Urheilun ystäväksi tunnustautuva Pekka Laasonen sanoo, että "kulttuurin ja urheilun ei ainakaan pitäisi löydä toisiaan korvilleen". KalPan toimitusjohtaja olisi valmis miettimään yhteistyötä.

Pekka Laasonen
Kuva: Riikka Nurmi / Yle

Ensi syksynä Kuopion kaupunginteatterin johtajana aloittava Pekka Laasonen haluaa jatkaa kulttuurin ja urheilun välisten raja-aitojen rikkomista.

Laasonen tunnustautuu itsekin kovaksi urheilumieheksi, joten yhteistyö urheiluseurojen kanssa kiinnostaa.

- Olen aina painottanut, että näiden asioiden ei ainakaan pitäisi lyödä toisiaan korvilleen. Olisi hieno saada jonkinlaista yhteistyötä vaikka nyt sitten KalPan kanssa. Mielelläni olen semmoista ainakin ideoimassa, Laasonen sanoo.

Jääkiekon SM-liigaseura KalPa on tehnyt viime vuosina yhteistyötä muun muassa Kuopion Musiikkikeskuksen kanssa. Toimitusjohtaja Kimmo Kapanen sanoo, että Laasosen ehdotus kuulostaa hyvältä.

- Sekä KalPa ja teatteri tavoittelevat mahdollisimman paljon yleisöä. Yhteistyö voisi tuoda hyötyä molemmille, Kapanen sanoo.

Tuoreimmat aiheesta: Kulttuuri

Pääuutiset

Kotimaa

Hurja ennuste F-Securen Hyppöseltä: Tekoäly tekee ohjelmoijista työttömiä

Tekoäly on mullistanut työnteon tietoturvayhtiö F-Securella. Kaksitoista vuotta kehitetty tekoäly seuloo väsymättä haittaohjelmia. Ihmiset voivat keskittyä vaikeimpiin tehtäviin. Tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen uskoo, että vielä suurempi mullistus nähdään pian, kun tietokoneet alkavat kirjoittaa virheetöntä ohjelmakoodia. Yle tutustui tekoälyn käyttöön haittaohjelmien metsästyksessä, robotiikassa ja puheentunnistuksessa.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä