Kulttuuri |

Kuopion tuleva teatterijohtaja ehdottaa: KalPa ja teatteri yhteistyöhön

Urheilun ystäväksi tunnustautuva Pekka Laasonen sanoo, että "kulttuurin ja urheilun ei ainakaan pitäisi löydä toisiaan korvilleen". KalPan toimitusjohtaja olisi valmis miettimään yhteistyötä.

Pekka Laasonen
Kuva: Riikka Nurmi / Yle

Ensi syksynä Kuopion kaupunginteatterin johtajana aloittava Pekka Laasonen haluaa jatkaa kulttuurin ja urheilun välisten raja-aitojen rikkomista.

Laasonen tunnustautuu itsekin kovaksi urheilumieheksi, joten yhteistyö urheiluseurojen kanssa kiinnostaa.

- Olen aina painottanut, että näiden asioiden ei ainakaan pitäisi lyödä toisiaan korvilleen. Olisi hieno saada jonkinlaista yhteistyötä vaikka nyt sitten KalPan kanssa. Mielelläni olen semmoista ainakin ideoimassa, Laasonen sanoo.

Jääkiekon SM-liigaseura KalPa on tehnyt viime vuosina yhteistyötä muun muassa Kuopion Musiikkikeskuksen kanssa. Toimitusjohtaja Kimmo Kapanen sanoo, että Laasosen ehdotus kuulostaa hyvältä.

- Sekä KalPa ja teatteri tavoittelevat mahdollisimman paljon yleisöä. Yhteistyö voisi tuoda hyötyä molemmille, Kapanen sanoo.

Tuoreimmat aiheesta: Kulttuuri

Pääuutiset

Ulkomaat

Helsingin Etyk 1975: Kommunismi kärsi tappion, Kekkosta jännitti kovasti

”Rautaesirippua oli tarkoitus raottaa, ei repäistä auki”, sanoo diplomaatti Jaakko Iloniemi Etykin huippukokouksesta. Mutta toisin kävi. Neuvostoliitto teki länsimaille myönnytyksiä, jotka myöhemmin kävivät sille kalliiksi. Presidentti Urho Kekkonen oli jämäkkä puheenjohtaja, mutta sisäpiirin mukaan hänen roolinsa oli vähäisempi kuin aikoinaan hehkutettiin. Ety-kokouksesta on tänä kesänä kulunut 40 vuotta.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä