Kotimaa |

Kupittaan sairaalan väärinkäytösepäilyistä uusi selvitys

Turun kaupunginsairaalan psykiatrisilla osastoilla tapahtuneista epäillyistä pahoinpitelyistä aloitetaan uusi selvitys. Myös poliisi on aloittanut esitutkinnan.

Kupittaan sairaala
Turun Sanomat uutisoi, että Kupittaan sairaalan G1-osastolla on kaltoinkohdeltu, nöyryytetty ja ylilääkitty potilaita. Kuva: Dmitri Volgin / Yle

Turun sosiaali- ja terveyslautakunta kokoontui keskiviikkoiltana käsittelemään Turun kaupunginsairaalan vanhuspsykiatrian G1-osaston väärinkäytösepäilyjä.

Pöytäkirjassa todetaan, että vanhuspsykiatrian osastolla on väitetty tapahtuvan edelleen väärinkäytöksiä. Tästä syystä selvitetään vuoden 2013 sisäinen tarkastus ja käynnistetään uusi.

Lautakunta päätti lopuksi, että asia tuodaan uudelleen käsiteltäväksi, kun uusi selvitys valmistuu. Sillä aikaa potilasturvallisuus ja hyvä hoito varmistetaan muun muassa siten, että lautakunta saa raportin tilanteesta säännöllisesti, esimerkiksi kahden kuukauden välein.

Turun Sanomat uutisoi viime viikolla, että Turun kaupunginsairaalan suljetulla vanhuspsykiatrian osastolla on tapahtunut potilaiden huonoa kohtelua, pahoinpitelyä ja laiminlyöntiä sekä potilaiden yöaikaista ylilääkitsemistä.

Lähteiden mukaan potilaita muun muassa lääkittiin tiedottomiksi öiksi, eristettiin mielivaltaisesti ja pahoinpideltiin vuosina 2009–2014. Asiasta tehtiin sisäinen tarkastus vuonna 2013.

Turun kaupunginsairaalan psykiatrisilla osastoilla tapahtuneista epäillyistä pahoinpitelyistä on aloitettu esitutkinta. Lounais-Suomen poliisin aloittama esitutkinta on vasta alkuvaiheessa ja se keskittyy pääosin vanhuspsykiatrian osaston tapahtumiin.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä