Keski-Suomi |

Kuvagalleria: Kankaan salatut elämät

Työtuoleja, turvaohjeita, tyttökalentereita, seisahtuneita kelloja, ilmastointilaitteiden humina ja pohjaveden lorina. Muun muassa kaikkea tätä saa tuta Jyväskylän Kankaan vanhoissa paperitehdastiloissa, jotka uinuvat vielä kaupunkilaisten katseilta piilossa.

Paperinvalmistus päättyi Kankaan tehtaalla Jyväskylässä pari vuotta sitten. Paperitehtaan vanhimmissa osissa on nykyään pääosin pimeää, mutta ei tyystin hiljaista. Tiloissa voi kuitenkin vielä aistia ajan, jolloin paperityön ääressä puursivat sadat työntekijät: muun muassa lattiassa oleva ammottava aukko muistuttaa paperikoneesta, joka rahdattiin Kankaalta Kiinaan.

Tehtaan uumenissa kulkijasta voi tuntua, että aika on pysähtynyt, sillä monessa hallissa on seisahtuneita kelloja, eväät ovat jääneet hyllyyn, tuolit valvomoon, työkalut pakkeihin ja erilaiset ohjeet ja varoituskyltit seiniin.

Kankaan alueen nykynäkymiin voi tutusta sunnuntaina 10. kesäkuuta, kun alueella on avoimet ovet kello 12-16.

Tuoreimmat aiheesta: Keski-Suomi

Pääuutiset

Kotimaa

Onko Sveitsiin menijöitä? – pankkisalaisuuden murtuminen innostaa myös suomalaisia rahanhakumatkoille

Suomalaisilla on edelleen jopa miljoonaluokan talletuksia Sveitsin pankeissa. Tulli ja keskusrikospoliisi ovat nyt erityisen kiinnostuneita suomalaisten Sveitsin-matkoista, sillä Sveitsin tiukka pankkisalaisuus on avautumassa ensi vuoden alusta. Odotettavissa on, että moni yrittää vielä ennen vuodenvaihdetta tuoda verottajalta piilottamiaan rahoja Suomeen käteisenä.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä