Helsinki |

Laajasalossa 58-vuotiaan naisen surmanneen miehen elinkautinen pysyi voimassa hovioikeudessa

Hovioikeus on pitänyt voimassa käräjäoikeuden murhatuomion Helsingin Laajasalolssa tehdystä 58-vuotiaan naisen surmasta. Surmaaja vetosi mielenhäiriöön hovioikeudelle tekemässän valituksessa.

Laajasalon surmasta epäilty Helsingin käräjäoikeudessa.
Hovioikeus piti ennallaan käräjäoikeuden keväällä 2015 antaman tuomion. Kuva: Seppo Samuli / Lehtikuva

Henkirikos tapahtui vuoden 2014 lokakuussa. 28-vuotias mies surmasi naapurissaan asuneen naisen pahoinpitelemällä ja raahasi tämän sen jälkeen mereen.

Tuomittu oli yöllä ulkoiluttanut koiriaan ja käyttäytynyt niitä kohtaan aggressiivisesti. Miehen surmaama, paikalle osunut 58-vuotias nainen oli huomauttanut miehelle tämän käytöksestä, jolloin mies oli raivostunut ja hyökännyt naisen kimppuun.

Surman tekijä todettiin mielentilatutkimuksessa syyntakeiseksi  ja käräjäoikeus tuomitsi miehen elinkautiseen vankeuteen murhasta.

Puolustuksen mukaan kyseessä oli pikaistuksissa tehty tappo. Hovioikeuden tuomiosta voi vielä hakea valituslupaa korkeimmalta oikeudelta.

Tuoreimmat aiheesta: Helsinki

Pääuutiset

Helsinki

Selvitysryhmä: HUSLABin neulasekaannuksen syynä inhimillinen erehdys – Kukaan ei sairastunut

Syyt siihen, miksi HUSLAB:ssa käytettiin keväällä neuloja kahteen kertaan, on nyt tutkittu. Syynä oli inhimillinen virhe. Lisäksi keikkatyöntekijää ei ollut perehdytetty tarpeeksi hyvin, ja käytettyjä turvaneuloja käsiteltiin väärin. Käytetyn neulan sai suoneensa 19 ihmistä, joista 18 on todettu ensimmäisessä seurannassa terveeksi. Yksi ei ole suostunut seurantaan.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä