Helsinki |

Laajasalossa 58-vuotiaan naisen surmanneen miehen elinkautinen pysyi voimassa hovioikeudessa

Hovioikeus on pitänyt voimassa käräjäoikeuden murhatuomion Helsingin Laajasalolssa tehdystä 58-vuotiaan naisen surmasta. Surmaaja vetosi mielenhäiriöön hovioikeudelle tekemässän valituksessa.

Laajasalon surmasta epäilty Helsingin käräjäoikeudessa.
Hovioikeus piti ennallaan käräjäoikeuden keväällä 2015 antaman tuomion. Kuva: Seppo Samuli / Lehtikuva

Henkirikos tapahtui vuoden 2014 lokakuussa. 28-vuotias mies surmasi naapurissaan asuneen naisen pahoinpitelemällä ja raahasi tämän sen jälkeen mereen.

Tuomittu oli yöllä ulkoiluttanut koiriaan ja käyttäytynyt niitä kohtaan aggressiivisesti. Miehen surmaama, paikalle osunut 58-vuotias nainen oli huomauttanut miehelle tämän käytöksestä, jolloin mies oli raivostunut ja hyökännyt naisen kimppuun.

Surman tekijä todettiin mielentilatutkimuksessa syyntakeiseksi  ja käräjäoikeus tuomitsi miehen elinkautiseen vankeuteen murhasta.

Puolustuksen mukaan kyseessä oli pikaistuksissa tehty tappo. Hovioikeuden tuomiosta voi vielä hakea valituslupaa korkeimmalta oikeudelta.

Tuoreimmat aiheesta: Helsinki

Pääuutiset

Ulkomaat

Poliisijohtaja: Münchenin ampumisella ei yhteyttä pakolaisteemaan tai Isisiin

EU:n ja Saksan liput laskettiin puolitankoon Valtiopäivätalon edustalla Berliinissä.
Ulkomaat

Jos et ehtinyt lukea uutisia viikolla, kurkista ne tästä!

Turkki jatkoi toisinajattelijajahtiaan ja uhitteli ihmisoikeuksista huolestuneelle lännelle ilmoittamalla, että Turkki päättäisi itse kuolemanrangaistuksen mahdollisesta käyttöönotosta. Ranskassa Nizzan iskijällä epäillään olleen avustajia, Yhdysvalloissa republikaanit sovittelivat presidenttiehdokas Donald Trumpiin liittyviä riitojaan puoluekokouksessaan ja Suomi sai kovat päästötavoitteet EU:lta. Tässä keskeisiä poimintoja viikon varrelta.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä