Kotimaa |

Lääkäriliitto: Terveydenhuolto pois kunnilta

Lääkäriliiton mielestä terveydenhuolto pitäisi irrottaa kunnallisesta ohjauksesta, rahoituksesta ja tuotantomonopolista. Lääkäriiitto katsoo, että terveydenhuollon valtionosuutta ei tulisi jatkossa ohjata kunnille, vaan suuremmille järjestämisestä vastuussa oleville toimijoille.

Liiton mukaan terveydenhuollon järjestämis- ja rahoituspohjan uudistus tulee pitää irrallaan kuntarajojen siirtelystä. Se katsoo, että Suomessa riittäisi alle kymmenen terveydenhuollon järjestäjää ja muutama valtakunnallinen rahoittaja.

Lääkäriliitto pitää tärkeänä, että perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon raja-aita on matala, mikä vaatii sen mielestä vähintään nykyisten keskikokoisten sairaanhoitopiirien suuruisia kokonaisuuksia järjestämään palveluja, mutta ei välttämättä tuottamaan.

- Kunnan merkitys palvelujen kotipaikkana on vähentynyt. Perusterveydenhuolto on harvoin kokonaan oman kunnan käsissä - erikoissairaanhoito ei ole koskaan, sanoo Lääkäriliiton toiminnanjohtaja Heikki Pälve.

Terveydenhuollolle pitäisi liiton mielestä turvata vahva julkinen järjestäminen ja riittävä rahoituspohja.

Kommentoi aihetta (0 kommenttia)

Kirjoita kommentti

Käytäthän nimimerkkiä. Emme julkaise nimellä kirjoitettuja viestejä.

Pysythän aiheessa. Vain aiheeseen liittyvät viestit julkaistaan.

Vastaa alla olevaan kysymykseen. Kysymyksen on tarkoitus varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Viestisi luetaan toimituksessa ennen sen julkaisemista. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden hyvin perusteltuun, laadukkaaseen ja moniääniseen keskusteluun. Tarkemmat pelisäännöt voit lukea tästä linkistä.

Tuoreimmat aiheesta: Kotimaa

Pääuutiset

Ulkomaat

Yle Italiassa: Ihmiset kaivavat käsin raunioista omaisiaan esille

Maanjäristyksen tuhoja.

Tuoreimmat

Muualla Yle.fi:ssä